Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΠΣ: Επιτέλους η αναμενόμενη παράταση από τη ΓΓΑ μέχρι τον Ιούλιο του 2022 για το Μητρώο

Γράφει ο Γιώργος Μπίνος

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε δεχτεί επίθεση στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, για τον απλούστατο λόγο ότι αρκετά σωματεία όλων των ΕΠΣ κινδύνευαν και να αποβληθούν από τα τοπικά πρωταθλήματά τους, αλλά και να μείνουν άστεγα εφόσον δεν ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο και φυσικά δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκαν στη αιγίδα της ΓΓΑ. 

Μπορεί αρχικά δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος του 2021, ωστόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε πίσω κι έτσι οι ομάδες θα έχουν προθεσμία μέχρι τον Ιούλιο του 2022 για την εγγραφή τους συο Μητρώο

Παρακάτω η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

Για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν κατά τη σημερινή συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και αφορούν στην παράταση προθεσμιών για όσα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν εγγραφεί ακόμα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.

«Δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών με την κατάσταση της πανδημίας και τις πολλές πυρόπληκτες Περιφέρειες της χώρας μας, επιβάλλεται να διευκολυνθούν περαιτέρω τα ερασιτεχνικά σωματεία ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διαδικασία λήψης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και εν συνεχεία να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» τόνισε ο κ. Αυγενάκης και υπογράμμισε ότι:

«Ουσιαστικά δίνουμε μια 11μηνη παράταση στα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, θέτουμε πιο ελαστικά χρονικά όρια ώστε να συμμορφωθούν με τις διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας και να νομιμοποιηθούν.

Στόχος ήταν και είναι να υπάρξει ένα ξεκάθαρο τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό και με διαφάνεια να μπορούμε να ενισχύουμε τα νόμιμα, τα ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία. Να υπάρχει τάξη σε όλα τα αθλήματα, να συμμετέχουν χωρίς άγχος οι αθλητές μας, να εμπιστεύονται οι γονείς τα παιδιά τους σε αθλητικά σωματεία που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, τα οποία να λειτουργούν σωστά».

Παρατείνεται έως τις 31/07/2022, για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, η προθεσμία οριστικής εγγραφής τους (όσων δεν έχουν ήδη εγγραφεί) ή τελικής επικαιροποίησης των στοιχείων τους (όσων είναι ήδη εγγεγραμμένα) στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων,  προκειμένου να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ.

Παρατείνεται έως τις 31/07/2022 η προθεσμία λήψης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, για όσα ερασιτεχνικά σωματεία στη χώρα δεν την διαθέτουν και της εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να μην διαγραφούν αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της κάθε Ομοσπονδίας την 01/08/2022.

Κατά συνέπεια, δικαιούνται να συμμετάσχουν και τη φετινή αγωνιστική σεζόν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365