Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Έδεσσα: Εγκαινιάστηκε το «Σπίτι του Βαροσίου» (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Το Βαρόσι, η παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας, έχει τον δικό του χώρο για την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής, της ιστορίας και του πολιτισμού της Έδεσσας!

Οι επισκέπτες μετά από μία σειρά ενημερωτικών video παρακολουθούν μία παραγωγή για την Έδεσσα και το Βαρόσι. Στη συνέχεια μέσω της 3D αναπαράστασης του συνόλου των κτηρίων του Βαροσίου ενημερώνονται με διαδραστικό τρόπο για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της συνοικίας εμβαθύνοντας ανάλογα με τον βαθμό ενδιαφέροντος τους, ενώ στο τέλος με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του ταξιδιού στο Βαρόσι των προηγούμενων δεκαετιών, με τη χρήση των VR γυαλιών και της ειδικής εφαρμογής. 

Στο πλαίσιο του έργου δημιουργήθηκε επίσης εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) για το σύνολο του Βαροσίου, γεγονός που την αναδεικνύει ως την μεγαλύτερη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που υπάρχει στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Το έργο είναι τμήμα του έργου Cineculture και χρηματοδοτήθηκε από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου χαρακτήρισε τον καινούριο επισκέψιμο χώρο ως πρωτοποριακό και ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Έδεσσας και κάλεσε όλες τις εδεσσαίες και όλους τους Εδεσσαίους να τον επισκεφτούν για να γνωρίσουν πτυχές της παραδοσιακής μας συνοικίας που έχουν ξεχαστεί!


Video από την τελετή εγκαινίων του νέου επισκέψιμου χώρου μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365