Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Η προκύρηξη της ΕΠΣ Πέλλας για την Α’ Κατηγορία

Γράφει ο Γιώργος Μπίνος

Η προκύρηξη για την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Πέλλας για την ποδοσφαιρική σεζόν 2021-22, κάνει αναφορά στον προβιβασμό 3 ομάδων στην Α1, οι πρωταθλητές του κάθε ομίλου στα play off και μέσω αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο ο νικητής των δευτεραθλητών, ενώ για τον υποβιβασμό τον δρόμο για την Β’ Κατηγορία θα πάρουν 4 ομάδες, οι δυο τελευταίες κάθε ομίλου στους αγώνες των play out.

Δείτε τι αναφέρει η προκύρηξη της ΕΠΣ Πέλλας, παρακάτω:

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους των οκτώ (8) ομάδων, οι οποίοι θα καταρτιστούν μετά το πέρας των Δηλώσεων συμμετοχής με γεωγραφικά κριτήρια.

Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος)  και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων,  ισχύουν όσα αναφέρει  το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.

Έτσι, οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από τη 1η θέση μέχρι και τη 8η  θέση κάθε ομίλου.

 

PLAY-OFFS

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου (1η, 2η, 3η και 4η θέση), θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες (α’ και β΄’ γύρος) ύστερα από δημόσια κλήρωση με την βαθμολογία που είχαν στην κανονική περίοδο.

Μετά την λήξη των παραπάνω αγώνων play off, οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση κάθε ομίλου, ανέρχονται στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022/2023.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την δεύτερη θέση κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα και σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Διοργανώτρια Αρχή, σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ, για την ανάδειξη του νικητή. Ο νικητής ανέρχεται στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022/203.

-Έτσι στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022/2023, ανέρχονται συνολικά τρείς (3) ομάδες.

 

PLAY OUT – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις τελευταίες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου (5η  6η, 7η και 8η θέση),, θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες (α’ και β΄’ γύρος) μετά από δημόσια κλήρωση και με την βαθμολογία που είχαν στην κανονική περίοδο.

-Μετά την λήξη των παραπάνω αγώνων play out, οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και 4η θέση κάθε ομίλου, υποβιβάζονται στην Β ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022/2023.

-Έτσι στην Β ερασιτεχνική κατηγορία υποβιβάζονται συνολικά τέσσερις (4) ομάδες για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022/2023.

Με βάση τα παραπάνω, η Α Κατηγορία για την περίοδο 2022/2023 θα απαρτίζεται από δέκα έξι  (16) ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365