Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021

Μόνο με εμβολιασμένους θα γίνει η ΔΕΘ

Κανόνες εισόδου στον χώρο της ΔΕΘ

Η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) διοργανώνεται από το Σάββατο 11 έως και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, με φυσική παρουσία και, σύμφωνα με την τήρηση του πρωτοκόλλου λειτουργίας για τις εμπορικές εκθέσεις. Ποιοι είναι οι κανόνες εισόδου.


Η φετινή ΔΕΘ αποτελεί το πρώτο διεθνές εμπορικό εκθεσιακό γεγονός στην Ευρώπη και θα είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, με θεματικό άξονα το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον της χώρας στην οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.


Μόνο με εμβολιασμένους θα γίνει η ΔΕΘ

Κανόνες εισόδου στον χώρο της ΔΕΘ:

- Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους επιδεικνύουν:


[α] πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 ή

[β] πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10.

Την υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης δεν υπέχουν οι ανήλικοι που δεν έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους.


Οι ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους προσκομίζουν, εναλλακτικά προς το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμη και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.


Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δύο (2) φορές την εβδομάδα, μία (1) με τη μέθοδο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) και μία (1) με rapid test, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Τεύχος B’ 4054/04.09.2021 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 54217 Α/Α ΠΕΔΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Κανόνες λειτουργίας της ΔΕΘ

Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου σε όλους τους χώρους και εντός των εκθετηρίων.

Για τα τραπέζια συσκέψεων ισχύουν οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση, σύμφωνα με το σημείο 16.


Πρόσθετα μέτρα προστασίας στη ΔΕΘ:

Εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού.

Σημεία αντισηψίας και απολύμανσης.

Τακτικές δίγλωσσες ηχητικές ανακοινώσεις μηνυμάτων.

Σύστημα καταμέτρησης ατόμων.


Διεξαγωγή συνεδρίων με υβριδικό τρόπο (φυσική παρουσία και μέσω διαδικτύου) σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Παραρτήματος 13, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365