Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

«Βαρίδι» για τον ΕΦΚΑ οι εκκρεμείς συντάξεις παρά τη συνεχή τους μείωση

Μείωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων καταγράφεται τον Ιούνιο ωστόσο οι αιτήσεις που εκκρεμούν ανέρχονται σε 130.510

Μπορεί να μειώθηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις για 9ο συνεχή μήνα αλλά εκκρεμούν ακόμα 130.510 αιτήσεις στον ΕΦΚΑ.


Μείωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων καταγράφεται τον Ιούνιο ωστόσο οι αιτήσεις που εκκρεμούν ανέρχονται σε 130.510. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και αφορά στον μήνα Ιούνιο 2021 ολοκληρώθηκαν 18.753 αιτήματα συνταξιοδότησης συγκριτικά με 12.170 τον Ιούνιο του 2020 και 9.536 τον αντίστοιχο μήνα του 2019.



Έτσι, η αύξηση του ρυθμού ολοκλήρωσης των αιτημάτων τον Ιούνιο 2021 ανέρχεται σε 54% έναντι του Ιουνίου του 2020 και 97% έναντι του Ιουνίου 2019.


 Επιπλέον, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης ανήλθαν στις 13.912, μειωμένες κατά 6,8% σε σχέση με τις 14.926 αιτήσεις ένα χρόνο πριν.



Τέλος, αναφορικά με το πλήθος των εκκρεμών αιτημάτων απονομής κύριας σύνταξης (πλην των διεθνών), παρατηρείται σταθερή μείωση τους για 9ο συνεχή μήνα. Για τον Ιούνιο 2021 το πλήθος ανέρχεται σε 130.510 συγκριτικά με 134.039 που ήταν τον Μάιο του 2021 και 176.445 έναν χρόνο πριν.


Σημειώνεται ότι στα στοιχεία του Πίνακα Εκκρεμών Αιτήσεων γίνεται μηνιαία αναθεώρηση της τάξης 2%. Η αναθεώρηση κρίνεται αναγκαία λόγω της δυνατότητας που έχουν οι ασφαλισμένοι να οριστικοποιήσουν την αίτησή τους με την ύστερη προσκόμιση δικαιολογητικών, η οποία όμως οριστική αίτηση αναδράμει για τα αποτελέσματά της στην ημερομηνία της αρχικής υποβολής.

1 σχόλιο:

  1. Καλά τά νούμερα αλλά εδώ καί πέντε μήνες αιτήσεων για συντάξεις δεν έχουν δωθεί ούτε οι προσυνταξεις, είναι ένα κράτος που μόνο νά μας τά παίρνει για να δώσει μας βγάζει την πίστη, μετά θέλει τόν πολίτη νά είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του,μαθενουμε ότι στις υπηρεσίες του υπουργείου ασφαλίσεων για τόν έλεγχο συντάξεων είναι ένα άτομο, δηλαδή ρε παιδιά μας δουλεύουν, τό άλλο ότι τα λεφτά τών ταμείων τά βάζουν στό χρηματιστήριο, δηλαδή τζογαρουν με τα λεφτά μας, αυτό λέγεται κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365