Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Καρφιά Μπίνου κατά Μπάτση στο χθεσινή Δ.Σ. Αλμωπίας

Δελτίο Τύπου Δημήτρη Μπίνου

Σημαντικά ζητήματα έθιξε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

Ο Δημήτρης Μπίνος έδωσε συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πέλλας Πέτρο Ζέρζη και του ευχήθηκε καλή συνεργασία με τους Δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού Δάνη Τζαμτζή. «Τα έργα που εμείς είχαμε εγκρίνει, η αγροτική οδοποιία στο κτηνοτροφικό πάρκο του Γαρεφείου και οι παιδικές χαρές στα χωριά του Δήμου μας, ευχόμαστε στο νέο Πρόεδρο να τα προχωρήσει σύντομα και να αποδοθούν στην κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Μπίνος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Αλμωπίας. Όπως είπε, «υπάρχει αναβρασμός στις καθαρίστριες των σχολείων. Έχουμε μειώσεις ωρών. Εμείς ως Δημοτική Αρχή είχαμε αρχίσει μια διαδικασία αύξησης των ωρών στις καθαρίστριες. Καλείστε να επανέλθετε με χρήματα του Δήμου σε αύξηση των ωρών, όπως κάτι αντίστοιχο έγινε στο Δήμο Πέλλας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα που συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή και συγκεκριμένα στην ψήφιση του ισολογισμού που αφορά το έτος 2018 και ο οποίος παρουσίασε πλεόνασμα 1,5 εκατομμύρια και είχε αποθεματικό 500.000 ευρώ. Και παράλληλα, περιελάμβανε πάρα πολλά έργα στο τεχνικό πρόγραμμα, όπως αγροτικές οδοποιίες, αναπλάσεις, αθλητικά κέντρα όπως το κλειστό γυμναστήριο και ο χώρος μπροστά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας. «Σήμερα παρακολούθησα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κετικίδη να εισάγει μία νέα ορολογία, θα γίνει μάλλον ο Μπαμπινιώτης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το “χέρι του Θεού” και το “εκ παραδρομής”, εισάγει και τη λέξη “ωριμότητα”, αναφερόμενος στη μελέτη του Προδρόμου. Ένα έργο διακρατικό που εμείς το εντάξαμε, αλλά η μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση οδηγεί τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να περιγράφει την καθυστέρηση ως μία ωριμότητα της μελέτης. Σε λίγο το ώριμο θα σαπίσει και από φράγμα του Προδρόμου θα μιλάμε πλέον για γεφύρι της Άρτας. Προχωρήστε επιτέλους τα έργα που σας αφήσαμε. Πάτε στην τρίτη δημοτική χρονιά της θητείας σας, καταλαβαίνετε ότι δεν έχετε περιθώριο. Θα τελειώσει η θητεία σας και δεν θα έχετε ολοκληρώσει τα έργα που σας αφήσαμε, αλλά δεν θα έχετε κάνει και τίποτα πλην των περιπτώσεων των προγραμμάτων που αφορούν όλη την Ελλάδα. Δεν έχετε αφήσει το στίγμα σας, απλώς ασχολείστε με τα δίμηνα και με μια διαδικασία που δεν έχει ουσία, ο Δήμος όμως σήμερα δεν έχει κατεύθυνση και αναπτυξιακή τροχιά.

Ο κ. Μπίνος απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Μπάτση επειδή η παράταξή του δεν ψήφισε τον ισολογισμό των Λουτρών, του θύμισε ότι το 2017 ο ίδιος δεν είχε ψηφίσει τον ισολογισμό, ο οποίος μάλιστα ήταν πλεονασματικός γύρω στις 300.000 ευρώ. Και σήμερα ο κ. Μπάτση εγκάλεσε την αντιπολίτευση που δεν ψήφισε τους εντεταλμένους των Λουτρών. «Τότε είχαμε 300.000 ευρώ απόθεμα και σήμερα την βουλιάξατε με 270.000 ευρώ ζημιά. Ευτυχώς είχατε τα αποθεματικά που σας αφήσαμε», τόνισε ο πρώην Δήμαρχος.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε σε έργα των οποίων έχει καθυστερήσει η υλοποίηση, όπως η ύδρευση της Αριδαίας, ένα έργο που είχε κατατεθεί το 2018, ο βιολογικός, το κλειστό γυμναστήριο. Παράλληλα, σε όλη την έκταση του Δήμου υπάρχουν πολλές λακκούβες, ενώ υπάρχουν και προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό. «Τίποτα δεν προχωράει σε αυτό το Δήμο», όπως είπε ο κ. Μπίνος.

Τέλος, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, σχολίασε την επίθεση του κ. Μπάτση κατά του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης Λάκη Προκοπίδη, δηλώνοντας τα εξής: «Ο Πρόεδρος των Λουτρών αντιλαμβάνεται την παρουσία του στα Λουτρά αλλά και τις χορηγίες σε Συλλόγους ως ανταποδοτική. Δηλαδή, θα δώσουμε σε ένα Σύλλογο βοήθεια, αλλά δεν θα μιλάτε, δεν θα αντιδράτε, θα ψηφίζετε, θα ακούτε τις σας λέμε. Έτσι το αντιλαμβάνεται. Κύριε Μπάτση, εκείνα τα χρήματα δεν είναι προσωπικά δικά σας, είναι του ταμείου της Επιχείρησης. Οφείλουμε να στηρίξουμε τον αθλητισμό. Αυτό που κάναμε και εμείς με τον Πύρρο Δήμα, όπου είχαμε στηρίξει μια μεγάλη διοργάνωση. Ο κ. Προκοπίδης εργάστηκε για να γίνει αυτή η εκδήλωση. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εργάτες, μας έχουν δώσει πράγματα στην περιοχή μας. Οφείλουμε να τους βοηθήσουμε, χωρίς να τους εγκαλούμε και χωρίς να θεωρούμε πως ότι τους προσφέρουμε μας ανήκει. Διαχειριζόμαστε οι Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι τα χρήματα της Επιχείρησης και του Δήμου, δεν είναι δικά μας ώστε να μας κάνουν τεμενάδες και να μας ευχαριστούν. Οφείλετε να ζητήσετε συγνώμη για την ανάρτηση, εγώ αυτό θα έκανα αν ήμουν στη θέση σας. Ήταν μια άστοχη συμπεριφορά ενός Δημάρχου και θεωρώ ότι πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη γιατί μας προσβάλει και μας μειώνει ως Δήμο».

4 σχόλια:

  1. Τα λεφτά συνδέσεων βιολογικού γιατί μας τα πηρες χωρίς βιολογικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός, έτσι κάνω και εγώ πυραμίδες στην Αριδαία

      Διαγραφή
  2. Θα ανακοινώσει ο Δήμαρχος κάποιο σημαντικό έργο τις επόμενες μέρες; Περιμένουμε,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κετικιδης Χατζηγιάννιδης τσιμτσιριδης μπατση βεσκος όλοι ήταν αντιδήμαρχοι με σένα. Φτάνει πια.τριτος βγήκες. Τι δε καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365