Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Π.Ε. Πέλλας: «Συμπληρωματική πληρωμή προκαταβολών από τον ΕΛΓΑ»

Δελτίο Τύπου Διονύση Σταμενίτη

Το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τη πραγματοποίηση πληρωμής προκαταβολών, ειδικά για την καλλιέργεια βιομηχανικού ροδάκινου, σε ορισμένες περιοχές του Νομού Πέλλας διευθετείται από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ. 

Την αντιμετώπιση του είχε ζητήσει ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ αμέσως μετά την καταβολή των προκαταβολών στο σύνολο του Νομού Πέλλας τον Αύγουστο. 

Σε σημερινή του επικοινωνία με τη Διοίκηση του Οργανισμού ο κ. Σταμενίτης ενημερώθηκε ότι, μετά την ολοκλήρωση της γενικής εκτίμησης ζημιάς σε ορισμένες τοπικές κοινότητες, στις οποίες λόγω τεχνικών ζητημάτων δεν είχε πραγματοποιηθεί, ο ΕΛΓΑ προχωράει την επόμενη εβδομάδα (με πιθανότερη ημερομηνία τις 14 Σεπτεμβρίου) στην καταβολή των προκαταβολών. Αφορά τοπικές κοινότητες όπου διαπιστώθηκε ζημιά άνω του 50% στην καλλιέργεια του βιομηχανικού ροδακίνου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν πληρωμές σε όσους παραγωγούς τακτοποίησαν αυτό το διάστημα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ΕΛΓΑ και για το λόγο αυτόν είχαν εξαιρεθεί από την προηγούμενη πληρωμή των προκαταβολών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365