Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Γρίφος της Καρατζόβας: Οι Μπογιατζήδες - Δείτε την λύση του προηγούμενου γρίφου

Λύστε τον Γρίφο - Γράφει ο ACHRIDA365

Ο κ. Λυκοστομίτης γνωστός και περιζήτητος μπογιατζής της περιοχής, βάφει ένα δωμάτιο σε μια ώρα. Ενώ ο κ. Βαρεμαρίδης είναι λίγο πιο αργός και για να βάψει το ίδιο δωμάτιο θέλει δυο ώρες. Αν δουλέψουν και οι δύο μαζί, πόση ώρα χρειάζονται για να βάψουν το παραπάνω δωμάτιο;  

ACHRIDA365


*Λύστε τον γρίφο και δώστε την απάντηση στα σχόλια.


* Η σωστή απάντηση θα δοθεί στον γρίφο της επόμενης βδομάδας.


ΛΥΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΡΙΦΟΥ 10/9:


50,5 δεμάτια Πιπεριά και 49,5 δεμάτια Εξαπλάτανο.

8 σχόλια:

  1. Δύσκολος γρίφος, σίγουρα το αποτέλεσμα είναι λιγότερο από μια ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ λέω ότι δεν θα τελειώσουν ποτέ πρώτα θα πιουν φραπεδια μετά θα μαλωσουν ως κλασικοί Έλληνες για το εμβόλιο και θα φύγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κρίνεις φίλε μου εξ ιδίων τα αλλότρια. Καλημέρα.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Σαράντα λεπτά. Το κουίζ είναι μαθηματικά γυμνασιου

      Διαγραφή
  4. Ο ένας μπογιατζής βάφει το δωμάτιο εμβαδού Ε σε χρόνο t1. Ο άλλος βάφει το ίδιο εμβαδό Ε σε χρόνο t2. Όταν βάφουν μαζί, ο πρώτος βάφει μέρος του δωματίου με εμβαδό Ε1 σε χρόνο t και ο δεύτερος βάφει το υπόλοιπο μέρος με εμβαδό Ε2 σε χρόνο επίσης t (ξεκινούν και τελειώνουν μαζί). Υποθέτουμε ότι βάφουν με τον ίδιο ρυθμό, είτε δουλεύοντας μόνοι είτε μαζί, οπότε οι αντίστοιχοι ρυθμοί είναι:

    R1 = E/t1 = E1/t

    και

    R2 = E/t2 = E2/t

    Έχουμε λοιπόν:

    E = E1 + E2

    και

    t = t1 * (E1/E) = t2 * (E2/E)

    Από το προηγούμενο σύστημα εξισώσεων λαμβάνουμε:

    t = (t1 * t2)/(t1 + t2)

    Όταν t1 = 1 ώρα και t2 = 2 ώρες, έχουμε t = 2/3 της ώρας = 40 λεπτά της ώρας. Από τα προηγούμενα μπορούν να υπολογιστούν και τα εμβαδά Ε1 και Ε2 που θα έχει βάψει ο καθένας ως συνάρτηση του συνολικού εμβαδού Ε του δωματίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε 10 λεπτά ο πρώτος βάφει το 1/6 του δωματίου και ο δεύτερος το 1/12. Άρα μαζί σε 10 λεπτά έβαψαν τα 3/12 του δωματίου. Τα 12/12 τα βάφουν μαζί σε 40 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365