Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Σχολεία: Στη Θεσσαλονίκη τα δύο πρώτα τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Πρώτη αναστολή καθηκόντων

Ανεστάλη η λειτουργία δύο τμημάτων σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.


Όπως φαίνεται στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας, το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, είναι σε αναστολή από χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ από σήμερα, Τετάρτη, είναι σε αναστολή το Γ2 (Γ Τάξη) έως και 1/10 (δείτε ΕΔΩ).


Βάση των πρωτοκόλλων που είναι φέτος σε ισχύ, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.


Πρώτη αναστολή καθηκόντων σε εκπαιδευτικό «για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας»

Παράλληλα, γεγονός είναι η πρώτη αναστολή καθηκόντων σε εκπαιδευτικό «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».


Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η «παρθενική» απόφαση αναστολής καθηκόντων σε εκπαιδευτικό ελήφθη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας και φέρει την υπογραφή του Διευθυντή Εκπαίδευσης.


Το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων στο οποίο προχώρησε η υπηρεσία έγινε «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».


Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον νόμο, ο χρόνος αναστολής καθηκόντων δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, οπότε δεν καταβάλλονται αποδοχές.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει το alfavita.gr:


“Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, αφού έλαβε υπόψη του:


1. Τις διατάξεις του άρθρου 3 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4187/Β΄/10-09-2021)


2. Το υπ΄ αριθμ. εμπ. πρωτ. 12/22-09-2021 ενημερωτικό σημείωμα του … Δ.Σ. Αθηνών ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Επιβάλλουμε από τις 22-09-2021 στον …, εκπαιδευτικό κλάδου …, συμφώνως προς τις διατάξεις του άρθρο 3 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4187/Β΄/10-09-2021), το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων από την Υπηρεσία του, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.


Σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω άρθρου, κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365