Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Δ. Μπίνος: «Ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αλμωπίας»

Δελτίο Τύπου

Μήνυμα του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού "Η Αλμωπία της Καρδιάς μας" Δημήτρη Μπίνου για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Τουρισμό (27/9).

Οι τέσσερεις κεντρικοί άξονες:


- Παραδοσιακοί οικισμοί


- Θρησκευτικός και ιστορικός τουρισμός


- Φυσιολατρικός τουρισμός - Ιαματικός Τουρισμός


Η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αλμωπίας βασίζεται στον ιαματικό τουρισμό με ναυαρχίδα τα Λουτρά και όχι μόνο.


Η ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών (Άνω Γαρέφι, Αετοχώρι, Περίκλεια, Αρχάγγελος) είναι βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής μέσω προγραμμάτων για την ανακαίνιση και ανάπλαση των παραπάνω. Η σύνδεση του χθες με το σήμερα οδηγεί στην ανάδειξη αυτών των τοποθεσιών με στόχο όχι μόνο την προσέλκυση τουριστών αλλά και την παρουσίαση της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Είναι μία άλλη μορφή τουριστικής προβολής που μπορεί να γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση και δυναμική.

Σημαντικά θρησκευτικά μνημεία αποτελούν η Μονή Αγίου Ιλαρίωνα Προμάχων και η Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο, οι οποίες αποτελούν κέντρα πνευματικής περισυλλογής αλλά και τόπους όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει μια άλλη μορφή τέχνης. Επίσης, η Αλμωπία έχει διάσπαρτες μεταβυζαντινές εκκλησίες (Άγιος Δημήτριος Αετοχωρίου, Αγία Παρασκευή Περίκλειας, Άγιος Δημήτριος Ξιφιανής, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαρεφείου, Άγιος Γεώργιος Άνω Λουτρακίου, Άγιος Νικόλαος Ίδας, Αναλήψεως στο Θεοδωράκι κ.α.), οι οποίες αποτελούν κόσμημα για την περιοχή μας και κάποιες απ’ αυτές χρήζουν σημαντικών παρεμβάσεων στήριξης και αναπαλαίωσης.


Μνημεία ιστορικά και αρχαιολογικά αποτελούν το Κάστρο της Χρυσής και η Γέφυρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Άλωρο, τα οποία μετά την ανάδειξή τους μπορούν να γίνουν πόλος έλξης για εκατοντάδες τουρίστες. Επίσης, μεγάλη είναι η ιστορική αξία των νεκροταφείων και των άλλων μνημείων που είναι κατάλοιπα του Α’ παγκοσμίου πολέμου και μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες από τη Σερβία και τη Γαλλία.


Η περιοχή μας διαθέτει φυσική ομορφιά, την οποία μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης και με πεζοπορίες στα όμορφα μονοπάτια που διασχίζουν τα πλούσια δάση μας.


Στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής συμβάλουν και οι πολλές τοπικές γιορτές που πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους στις τοπικές κοινότητες και έχουν ως στόχο την προβολή των τοπικών μας προϊόντων όπως το τσίπουρο, η πατάτα, το κάστανο, το κεράσι, η πιπεριά, το τυρί, το ροδάκινο κ.α.


Πρέπει να εντάξουμε όλα τα παραπάνω στην τουριστική πολιτική του Δήμου και έτσι ο επισκέπτης να έχει πολλαπλές επιλογές κατά τη διαμονή του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365