Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Π.Ε. Πέλλας: Συνεχίζει να ταλαιπωρείται απο τον Covid-19 - Κρούσματα σε μαθητές

Σε σχέση με άλλες εξάρσεις του ιού στην περιοχή μας η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ καλύτερη
Συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Π.Ε. Πέλλας ο Covid-19.

Παρά το γεγονός πως τα νεα κρούσματα πανελλαδικά μειώνονται σημαντικά, στο Νομό μας υπάρχει μεγάλη αύξηση και έκδηλη ανησυχία. Είναι ενδεικτικό πως στα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας νοσηλεύονται πλέον πάνω από 40 άτομα, τα διπλάσια σε σχέση με ένα δεκαήμερο πριν, με το 90% να αφορά ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ευχόμαστε περαστικά.

Όπως σας ενημερώσαμε από χθες, η Π.Ε. Πέλλας η οποία βρίσκεται στο πορτοκαλί επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, φλερτάρει με το κόκκινο, που θα σημαίνει και mini lockdown. Το συγκεκριμένο θέμα κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκαθαρίσει την σημερινή μέρα.

Μετά το ξεκίνημα των σχολείων την Δευτέρα έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε μαθητές, οι οποίοι ευτυχώς περνάνε ήπια τη νόσο. Ενώ στις τάξεις που έχουν εντοπιστεί νοσήσεις ακολουθείτε το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος Πέλλας έχει τα πρωτεία, με περίπου τις μισές νοσήσεις να εντοπίζονται εκεί, ακολουθεί η Αλμωπία, στην οποία όμως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μείωση, ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση σε Έδεσσα και Σκύδρα.

Σε σχέση με άλλες εξάρσεις του ιού στην περιοχή μας η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ καλύτερη, θυμίζουμε το Νοέμβριο οι νοσηλείες είχαν φτάσει τις 130, ενώ οι θάνατοι είναι ελάχιστοι, θυμίζουμε το Νοέμβριο ο νόμος μας ήταν πρώτος σε θανάτους πανελλαδικά. Μεγάλο ρόλο στην μείωση των θανάτων και των νοσηλειων έχουν παίξει οι εμβολιασμοί. Η εμβολιαστική καλύψει στο σύνολο της Π.Ε. Πέλλας είναι λίγο κάτω από το 50%, με το ποσοστό στον ενήλικο πληθυσμό να ξεπερνάει το 65%.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365