Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Έτσι οργανώνονται μέσω facebook οι εμβολιομάχοι

Διαβάστε λεπτομέρειες

Ετερόκλητες ομάδες με διαφορετικές αφετηρίες επιδίδονται σε αφορισμούς κατά του εμβολιασμού και «του συστήματος» που τον προωθεί.


Το «μοντέλο» των αγωνιζομένων πολιτών (όπως και των αγανακτισμένων στην οικονομική κρίση) φαίνεται πως πιάνει τόπο και στην Πάτρα, με αφορμή το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα.


Πρόκειται για την «οργάνωση» που αυτοσυστήθηκε ως «Αγωνιζόμενοι Πολίτες Πάτρας» και είναι αυτή η οποία προσκαλεί τους «φίλους» της σε συγκεντρώσεις τόσο στην Πλατεία Γεωργίου, όσο και στα Ψηλαλώνια (έγινε μία συγκέντρωση την περασμένη Κυριακή).


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το pelop.gr δύο ιστοσελίδες με τίτλους «για την υγεία μου αποφασίζω εγώ» και «Πάτρα Μαζί» έχουν εξαπολύσει ένα «πόλεμο» κατά του εμβολίου και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, χρησιμοποιώντας ενίοτε και fakenews.


Μάλιστα σε αφίσες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην Πάτρα από το αναρχικό στέκι «Ανατόπια» κατηγορούν και τις δύο σελίδες ότι δημιουργήθηκαν από μέλη της «Χρυσής Αυγής».


Ηδη στην Εισαγγελία της Πάτρας έχουν γίνει αναφορές για την δράση των συγκεκριμένων «ομάδων» και δεν αποκλείεται να υπάρξει δικαστική διερεύνηση, όπως έγινε με ανάλογες ιστοσελίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι διαχειριστές των οποίων θα καθίσουν στο εδώλιο.


Στους «Αγωνιζόμενους Πολίτες Πάτρας» εμφανίζονται και κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής, όμως οι «επικεφαλής» της ομάδας εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι.


Είναι δε χαρακτηριστικό πως μέλη του συγκεκριμένου «λόμπι» εμφανίστηκαν στο δικαστήριο στις αρχές Αυγούστου και έκαναν μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα, για το εμβόλιο, το lock down, τα περιοριστικά μέτρα κλπ.


Ταυτόχρονα όλοι οι παραπάνω, έχουν επιδοθεί και σε έναν ανελέητο πόλεμο στο διαδίκτυο με βολές κατά πολιτικών, δημοσιογράφων, επιστημόνων κ.λπ. Και υπόσχονται πως δεν θα σταματήσουν!


Στους «Αγωνιζόμενους Πολίτες Πάτρας» συμμετέχουν και φανατικοί ορθόδοξοι οι οποίοι θεωρούν πως το εμβόλιο είναι προϊόν του Αντίχριστου.


Χαρακτηριστικό του ύφους και των θέσεων της ομάδας είναι η επιστολή που έστειλαν στους βουλευτές Αχαΐας και στην οποία τους κατηγορούν για… εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κ.λπ.:


1 σχόλιο:

  1. Ναι μάθαμε τώρα ανακατεύουμε τούς ανθρώπους πού δεν θέλουν τό εμβόλιο καί βάζουν τώρα ότι είναι καί Χρυσαυγή τες,ρε πάτε καλά τί χαρακτησμοι είναι τώρα αυτοί, γιατί μμπερδευτε τούς πολίτες με αυτά τα καθίκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365