Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Προς μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία - Τι γίνεται στην Π.Ε. Πέλλας

Στο πορτοκαλί η Π.Ε. Πέλλας

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού αναμένεται να ανακοινωθούν για άλλες δυο περιοχές της χώρας που «κοκκίνησαν» σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη covid19.gov.gr.


Πρόκειται για την Ευρυτανία, όπου ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο 3,39% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 25,6 ανά 100.000 κατοίκους. Η τάση στην Ευρυτανία πάντως δείχνει σταθερή. 


Στην Αργολίδα με τον δείκτη θετικότητας να φτάνει το 2,67% και τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων τα 31,9 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως η τάση είναι ανοδική σύμφωνα πάντα με τον χάρτη.


Για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.


Στο κόκκινο παραμένουν το Ηράκλειο, η Ικαρία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα, η Ηλεία. 


Στο πορτοκαλί επίπεδο η Π.Ε. Πέλλας

 

Στο πορτοκαλί επίπεδο του χάρτη βρίσκεται η Π.Ε. Πέλλας, η οποία παρουσιάζει μικρή αύξηση κρουσμάτων την τελευταία βδομάδα, ενώ άνοδο συναντάμε και στον δείκτη θετικότητας ο οποίος βρίσκεται στο 2.08%. Στον Δήμο Πέλλας εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, ενώ με τα τωρινά δεδομένα αποκλείεται ο Νομός να μπει σε καθεστώς μίνι lockdown. 

Προβληματισμός υπάρχει για την εμβολιαστική κάλυψη της Πέλλας, η οποία βρίσκεται λίγο κάτω από το 50%, έχουν γίνει 127.647 εμβολιασμοί, 67.723 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μία δόση και 63.794 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Στα Νοσοκομεία της Πέλλας υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες, με πάνω από 20 άτομα να νοσηλεύονται και περίπου το 95% εξ αυτών να είναι ανεμβολίαστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365