Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Π.Ε. Πέλλας: Έρχονται ανακοινώσεις για lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για μίνι lockdown

Χτες άλλαξε ο επιδημιολογικός χάρτης καθώς «κοκκίνισαν» Καβάλα, Ημαθία, Πέλλα και Πιερία. Συνεπώς, εκτός συγκλονιστικό απροόπτου, στις συγκεκριμένες περιοχές θα ανακοινωθεί mini lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας.


Εν αναμονή των ανακοινώσεων για μίνι lockdown με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε τέσσερις ακόμα περιοχές της Ελλάδας. Πού αίρονται τα μέτρα και πού παίρνουν παράταση.


Παρά την αποκλιμάκωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, έξι περιοχές βρίσκονται ακόμα στο «κόκκινο» με υψηλό δείκτη θετικότητας. Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας σε ακόμα τέσσερις περιοχές, αλλά και η παράταση των μέτρων σε δύο περιοχές όπου η κατάσταση παραμένει δύσκολη.


Πιο αναλυτικά, στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη έχουν μπει οι εξής 4 περιοχές:


Καβάλα

Ημαθία

Πιερία

Πέλλα


Σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, λήγει η ισχύς των μέτρων σε:


Αχαΐα

Ηλεία

Ευρυτανία

Αργολίδα

Μεσσηνία

Ηράκλειο

Ικαρία

Ωστόσο, σε Ευρυτανία και Αργολίδα αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση των μέτρων.


Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, απάντησε θετικά στο ερώτημα αν θα εκτεθούμε όλοι -εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι- στον κορονοϊό τον χειμώνα. Φαντάζει πολύ πιθανό, είπε χαρακτηριστικά, αν και αυτό, επισήμανεμ εξαρτάται από τον ποσοστό των ανόσων. Όσο περισσότεροι έχουν ανοσία, τόσο δυσκολότερα θα μετακινείται ο ιός, εξήγησε ο κ. Βατόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365