Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Moderna: Ετοιμάζει εμβόλιο που θα «χτυπά» ταυτόχρονα κορονοϊό και γρίπη

Είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna» τόνισε ο Μπανσέλ

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Moderna Στεφάν Μπανσέλ, το νέο εμβολιαστικό πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο είναι αποτελεσματικό για τον κορονοϊό αλλά και την εποχιακή γρίπη.


Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Moderna Στεφάν Μπανσέλ, έρχεται ένα μονοδοσικό εμβόλιο, το οποίο θα λειτουργεί ως τρίτη – ενισχυτική δόση για τον κορOνοϊό, αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργεί και για την εποχική γρίπη.


«Είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna» τόνισε ο Μπανσέλ, εξηγώντας ότι «η πλατφόρμα mRNA μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις. Από νόσους που επηρεάζουν εκατομμύρια μέχρι σπάνιες ασθένειες που αφορούν κάποιες δεκάδες ανθρώπους, έως και φάρμακα που θα προσαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο».


Ο CEO της Moderna στη συνέχεια ανέφερε:

«Σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα για το νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που αφορά το αναπνευστικό και αφορά τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα συνδυάζει μια τρίτη δόση - booster για την COVID-19 και ένα booster για την εποχική γρίπη»


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλλε η Moderna στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μια τρίτη δόση εμβολίου 50 µg -δηλαδή η μισή ποσότητα απ’ ό,τι οι δυο πρώτες δόσεις- ανέβασε τα επίπεδα αντισωμάτων που δρουν κατά της μετάλλαξης Δέλτα κατά 40 φορές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365