Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Μόνο με rapid test ή πιστοποιητικό νόσησης στις δημόσιες υπηρεσίες οι ανεμβολίαστοι πολίτες

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει ήδη σε δικαστήρια, νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια

Στη σημερινή σύσκεψη η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφάσισε ότι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτές, αλλά και οι πολίτες θα εισέρχονται μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test.


Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει ήδη σε δικαστήρια, νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια.


Τα μέτρα που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους από τις 13 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, από τις 13 Σεπτεμβρίου σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους, με την προϋπόθεση να επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.


Σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης) μπαίνουν μόνον εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).


Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας, ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζομένους του έχουν εμβολιαστεί.


Στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη νόσηση).


Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.


Στα κλειστά γυμναστήρια μπορούν να μπαίνουν εμβολιασμένοι, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

3 σχόλια:

  1. Να και αν μπω να και αν δεν μπω.Θα δείτε τι θα παρετε απο εφορία 🤡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός φίλος, αυτοί είναι για μπουνιές,ας κοιτάξουν πρώτα νά δώσουν τίς συντάξεις πού οφείλουν μαλον τίς προσυνταξεις πού κάποιοι οργανισμοί ασφαλεισης τό πεζουν για νά μήν πω κάτι άλλο καί μετά νά μας πουν το απαγορεύεται,ας κάνουν σωστά την δουλειά τούς πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ρε κερατάδες θέλετε να μας κάνετε με τό ζόρι παράνομους για νά μας βάλετε φυλακή,ρε κοιτάξτε τί καταφέρνετε να πηγαίνουν κουκουλοφόροι στα σχόλια καί νά τά σπάνε, αυτήν την αναρχια θέλετε; κυνηγάτε ακόμα καί την σκιασας,τα έχετε κάνει σκατα δεν τό έχετε πάρει χαμπάρι, τί απέμεινε απαγορευτε τώρα όποια μέσα είναι ενάντια σε εσάς δεν απεχετε καί πολύ από τόν Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365