Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Ολυμπιακός Γαλατάδων 1-0 (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις φωτό

Νικηφόρο αλλά αγχωτικό το ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Α1 ερασιτεχνικής για τον Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας, αφού χρειάστηκε να ξοδέψει πιο πολύ ψυχολογία και μυαλό, παρά ενέργεια, σ' ένα παιχνίδι που κρεμόταν στην κυριολεξία σε μία κλωστή μέχρι το τέλος, με το σκορ ρευστό σε ολόκληρο το 90λεπτο και τον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό Γαλατάδων δυνατό και ψυχωμένο, να μην «χαρίζεται» σε καμία φάση του αγώνα σε πείσμα, δύναμη και πάθος και να διεκδικεί τις πιθανότητες του για θετικό αποτέλεσμα.

Μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι, με αρκετές διακοπές και χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, με την δύναμη να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο σε όλη την εξέλιξη του, τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και την ανούσια όμως κατοχή, με πίεση αλλά χωρίς να απειλούν αισθητά, τους φιλοξενούμενους πιο κλειστούς να επιστρατεύουν την πειθαρχία και την δύναμη ψάχνοντας τις στιγμές τους, με τις καλές φάσεις και τις ευκαιρίες εκατέρωθεν όμως να είναι απειροελάχιστες και μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Κι επειδή σε τέτοια παιχνίδια λεπτομερειών σε ότι αφορά το αποτέλεσμα έχει κομβικό μερίδιο και η τύχη, αυτή χαμογέλασε στην Πέλλα λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν μια σέντρα-σουτ του Μήτκα (40'), με περίεργη τροχιά η μπάλα «κρέμασε» και αιφνιδίασε τον Μαντζούκη, καταλήγοντας στα δίχτυα και λυτρώνοντας τους γηπεδούχους. Η υπόλοιπη διάρκεια, βρήκε την Πέλλα όχι τόσο φιλόδοξη και απαιτητική όπως ήταν με το σκορ στο 0-0, να το ρίχνει πιο πολύ στην διαχείριση του αποτελέσματος και την καλή μεσοαμυντική λειτουργία και να ψάχνει ορισμένες πιο σίγουρες επιθέσεις προκειμένου να «καθαρίσει» το παιχνίδι σε κάποια απ' αυτές. Οι Γαλατάδες προσπάθησαν περιόρισαν επιθετικά σε μεγάλο βαθμό την Πέλλα, αλλά δεν απειλούσαν αφού η επιθετική τους γραμμή, ήταν ακόμη πιο εγκλωβισμένη από την καλή αμυντική λειτουργία της Πέλλας, εντούτοις επειδή οι αγώνες τελειώνουν ως γνωστόν με το σφύριγμα της λήξης, η ισοφάριση πολύ λογικά αποτελούσε μέχρι το τέλος το ισχυρό κίνητρο και την βασική επιδίωξή τους.

Οι κλασικότερες ευκαιρίες του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους το χαμένο πέναλτι του αρχηγού Καμπούρη (15') το οποίο απέκρουσε ο Μαντζούκης και το κάθετο δοκάρι με τον ίδιο ποδοσφαιριστή σε απευθείας φάουλ στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου (65'), ενώ για τους φιλοξενούμενους η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν αυτή του νεαρού Μουχτάρη (80'), όταν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Σαββουλίδη έξω από την μικρή περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πρόλαβε ο Πλιόγκας την τελευταία στιγμή να του αλλάξει πορεία, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Σαββουλίδη κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα δύο αποβολές για τον Ολυμπιακό, η πρώτη εντός αγωνιστικό χώρου στον αρχηγό Νιοράτζε με δεύτερη κίτρινη, ενώ για έντονη διαμαρτυρία την κόκκινη κάρτα στο ίδιο χρονικό σημείο αντίκρισε και στον πάγκο ο προπονητής των φιλοξενουμένων Νίκος Τσιρογιάννης.

Η Πέλλα έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα το υπόλοιπο μικρό διάστημα, έπαιξε περισσότερο έξυπνα και με τον χρόνο για να κρατήσει μακριά από κινδύνους το τέρμα της και να καταφέρει τελικά αυτή την σημαντική νίκη.

Μιχαηλίδης, Τετραγώνης, Παρούτογλου η διαιτητική τριπλέτα, με σωστές θέσεις και κοντά σχεδόν στο σύνολο των φάσεων, με άμεσες αποφάσεις, με τους φιλοξενούμενους να εκφράζουν έντονα παράπονα τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας αντιμετωπίζει στην Πέλλα για την 3η φάση του κυπέλλου τον Εθνικό Γιαννιτσών, ενώ το ερχόμενο ΣΚ για το πρωτάθλημα θα εκτίσει το «κανονικό» ρεπό της. Ο Ολυμπιακός Γαλατάδων την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Δόξα Μελισσίου.


Οι συνθέσεις

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Παναγιωτέλης, Λαμπρούδης, Τζιότζιος, Πλιόγκας, Καμπούρης, Κούμπους, Μήτκας (Κωνσταντινίδης 88'), Μπουράκης (Στάγκος 59'), Πιτσάρης (Καραμούζας 69'), Βογιατζής. Απόντες για διάφορους λόγους Αλευρούδης Κ., Βουδούρης, Κατσαμακτσής, Ρέκος και Τσίζμας.

Ολυμπιακός Γαλατάδων (Τσιρογιάννης): Μαντζούκης, Αντωνίου, Σαρτίνας Δ., Μηλώσης, Φουρεράϊ (Κάμτσης), Χαραλαμπίδης, Μιχαηλίδης, Νιοράτζε, Μουχτάρης, Καπουσούζης (Σαρτίνας 58'), Πάρδας (Κατηριάδης 66').











Πηγή: a-pella.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365