Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Γ. Πετρούδης από την Φούστανη Αλμωπίας: Από 17 χρονών σχεδιάζει το μέλλον της κτηνοτροφικής του εκμετάλλευσης

Αν και ο ίδιος είναι μόλις 17 χρονών, δεν αφήνει στην τύχη το μέλλον του
Εξέλιξη της οικογενειακής μονάδας με σύγχρονο αμελκτήριο και νέο στάβλο.

Τον εκσυγχρονισμό της οικογενειακής κτηνοτροφικής του εκμετάλλευσης και τη μετατροπή της σε μία σύγχρονη μονάδα με καινούργιο αμελκτήριο και στάβλο σχεδιάζει ο νεαρός κτηνοτρόφος Γιώργος Πετρούδης, από τη Φούστανη Αριδαίας. Αν και ο ίδιος είναι μόλις 17 χρονών, δεν αφήνει στην τύχη το μέλλον του στον κλάδο, αφού έχει πάρει την απόφαση να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα εφόδια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να συμβαδίσει με τους ρυθμούς της εποχής.

«Ασχολούμαι με την κτηνοτροφία από μικρό παιδί, καθώς η οικογένειά μου έχει μονάδα με πρόβατα. Θέλοντας να συνεχίσω στο αντικείμενο της κτηνοτροφίας επαγγελματικά, πήρα την απόφαση να φοιτήσω στο ΕΠΑΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Αυτήν τη στιγμή παρακολουθώ την τρίτη τάξη με κατεύθυνση τη ζωική παραγωγή», αναφέρει στην «ΥΧ» ο Γιώργος.

Σημασία της γνώσης

Εκτροφή και διατροφή αγροτικών ζώων και σύγχρονες γεωργικές επιχειρήσεις εκτός από μαθήματα της κατεύθυνσης ζωικής παραγωγής είναι και κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους ο 17χρονος κτηνοτρόφος επέλεξε το συγκεκριμένο λύκειο.


Όπως εξηγεί, «με ενδιαφέρουν πολύ τα μαθήματα που έχει το ΕΠΑΛ, περισσότερο από τα κανονικά, και αυτό γιατί μου προσφέρουν στοχευμένες κτηνοτροφικές γνώσεις. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό σήμερα νέοι άνθρωποι να εκπαιδεύονται πριν μπουν στον κτηνοτροφικό τομέα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να μάθουν για τις εξελίξεις στο επάγγελμα, τις προκλήσεις, αλλά και το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν».

Για τον Γιώργο, η εμπειρία στον κλάδο είναι μεν πολύτιμη, δεν είναι όμως πλέον αρκετή για έναν νέο. «Οι προηγούμενες γενιές εξελίχθηκαν και αυτές μέσω της εμπειρίας, ωστόσο για μία πιο αργή εξέλιξη σε σχέση την εκπαίδευση και τις γνώσεις που λαμβάνει κάποιος από μία σχολή», τονίζει.

Στα σχέδια του Γιώργου είναι να συνεχίσει τις σπουδές του και σε πανεπιστημιακό επίπεδο, για να καταφέρει να εξελίξει τη μονάδα του με σύγχρονα συστήματα και ακόμη περισσότερη γνώση.

Πηγή: Ypaithros.gr

4 σχόλια:

  1. ο Δήμος Αλμωπίας αντι να έχει 3-4 άτομα να παίρνουν παχυλούς μισθούς και να κάθονται να μιλάνε στα κινητά τους για το τίποτε, θα έπρεπε ήδη να έχει αξιοποιήσει κάποιο Ευρωπαικό πρόγραμμα αξιοποίησης χωριών όπως η Φούστανη ,ή η Νότια ή άλλο αραιοκατηκημένο αλλά με Γη και να δώσει κίνητρα σε νέα παιδιά.
    Δήμαρχε σε ψηφίσαμε για να φέρεις πόρους και χρήματα στον τόπο μας όχι για να σηκώνεις σημαίες και να φωνασκείς για θέματα που χάνεις χρόνο.
    Ευρωπαικά προγράμματα χθες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δημοτική αρχή που δεν πηγαινοέρχεται Βρυξέλλες είναι ξεπερασμένη και ανήκει στο χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα όνειρα αλλά όχι για την Ελλάδα μην σπαταλάς την ζωή σου σε αυτόν τον τομέα το μόνο που θα καταφέρεις να κάνεις είναι χρέη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο παλικάρι η Παναγία μαζί σου και όλα θα πάνε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365