Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Δ. Μπίνος: Να ενισχυθεί το Νοσοκομείο της Έδεσσας - Άδικη και απαράδεκτη η κατάργηση της ΜΕΘ

Δελτίο Τύπου
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε όλες αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις που σχετίζονται με το Νοσοκομείο της Έδεσσας.

Ως δημοτικός συνδυασμός «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας», θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας, με τις φωνές όλων αυτών των ανθρώπων που ζητούν το αυτονόητο: Να αρθεί η άδικη και απαράδεκτη απόφαση κατάργησης της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της. Πρόκειται για απόφαση, που δεν εκφράζει κανέναν μας και δεν έχει τη συναίνεση της τοπικής μας κοινωνίας.

Ζητούμε να υπάρξει ενίσχυση του Νοσοκομείου, καθώς το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Η πανδημία έχει δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση και η πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολίτες αναβαθμισμένες υγειονομικές υπηρεσίες. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τον περσινό χειμώνα, όπου η περιοχή μας θρήνησε πολλές ανθρώπινες ζωές. Πλέον, η εμπειρία δεν επιτρέπει πειραματισμούς από τη μεριά της πολιτείας. Είναι προκλητικό εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, να αποφασίζουν το κλείσιμο της ΜΕΘ ενός Νοσοκομείου που εξυπηρετεί τρεις Δήμους.

Παράλληλα, καλούμε την πολιτεία να στηρίξει τα Κέντρα Υγείας. Δεν είναι δυνατόν να ακούμε από συμπολίτες μας τις δίκαιες διαμαρτυρίες τους ότι το Κέντρο Υγείας της Αριδαίας δεν έχει παιδίατρο. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε έναν Δήμο αυτής της έκτασης χωρίς ενισχυμένες δομές υγείας.

Τέλος, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να απουσιάζει από κάθε μεγάλο πρόβλημα και ζήτημα που απασχολεί την περιοχή μας. Δεν είναι δυνατόν να μένει απλός παρατηρητής απέναντι σε αποφάσεις που θίγουν ξεκάθαρα το συμφέρον της περιοχής μας και αντιτάσσονται στη βούληση του συνόλου των συμπολιτών μας. Οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν δεν γνωρίζει πως, ας παραδειγματιστεί από τους υπόλοιπους Δημάρχους του Νομού μας, που δείχνουν το δρόμο με τη δυναμική τους στάση και αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365