Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021

Ι. Τζαμτζής: Να μην κλείσουν κλινικές των νοσοκομείων Πέλλας

Δελτίο Τύπου

Επιστολή στους Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη Αθανάσιο και Υφυπουργό Υγείας κ. Γκάγκα Μήνα έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής ζητώντας την ενίσχυση και όχι το κλείσιμο των κλινικών των Νοσοκομείων της Πέλλας. 


Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει τα εξής: 

«Κύριε Υπουργέ,

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν στην Πέλλα η Παθολογική κλινική του νοσοκομείουΈδεσσας και η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών μετά από παραιτήσεις ιατρών. Όμως το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φήμες σχετικά με το κλείσιμο κλινικών, ιδιαίτερα δε της παθολογικής κλινικής και της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας.

Κύριε Υπουργέ, κλείσιμο κλινικών δεν πρέπει να γίνει επ’ ουδενί. Η περιοχή ευθύνης του Νοσοκομείου Έδεσσας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Καλύπτει τους δήμους Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας, δηλαδή τις δύο από τις τρείς πρώην επαρχίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις των τοπικών κοινοτήτων προς το Νοσοκομείο Έδεσσας σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 80 χιλιόμετρα. Εάν κλείσουν κλινικές θα πρέπει οι συμπολίτες μας να διανύουν περισσότερο από 100 χιλιόμετρα για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με 140.000 πληθυσμό είναι απαγορευτικό το κλείσιμο κλινικών στα δύο Νοσοκομεία. 

Κύριε Υπουργέ,

Οι ελλείψεις ιατρών τόσο στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας, όσο και στην ΜΕΘ Γιαννιτσών αλλά και άλλες κλινικές, μπορούν να καλυφθούν μόνο με κίνητρα τα οποία θα δοθούν στους ιατρούς. Τόσο το Νοσοκομείο Έδεσσας όσο και το Νοσοκομείο Γιαννιτσών είναι δυο μεγάλα νοσοκομεία με νέες πτέρυγες τα οποία είχε επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός και η λύση στο πρόβλημα δεν είναι το κλείσιμο των κλινικών αλλά η στήριξη με κίνητρα. Να σημειωθεί ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Φλώρινας είναι χαρακτηρισμένες ως άγονες και δίδεται επιπλέον οικονομικό κίνητρο στους ιατρούς.

Η Πέλλα είναι χαρακτηρισμένη ως παραμεθόριος νομός. Η ανάγκη να χαρακτηριστεί και στον τομέα υγείας ως άγονη είναι τεράστια.Ακόμη, αν χρειαστεί να μετακινηθούν ιατροί για κάποιο χρονικό διάστημα από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

  Κύριε Υπουργέ,

Μην προχωρήσετε σε κλείσιμο κλινικών στα Νοσοκομεία Πέλλας, αλλά στηρίξτε τα με οικονομικά κίνητρα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365