Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021

Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη στην Π.Ε. Πέλλας - Κινητές μονάδες σε χωριά του Νομού

Δελτίο Τύπου Διονύση Σταμενίτη

Εμβολιασμός σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ


Μέχρι 04.10.2021 11:00 έχουν πραγματοποιηθεί:


- 12.224.703 εμβολιασμοί


- 6.455.696 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση


o Εμβολιαστική κάλυψη γενικού πληθυσμού 61,48%


o Εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού 70,96%


o Εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 12 ετών 67,78%


- 6.160.740 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους


o Εμβολιαστική κάλυψη γενικού πληθυσμού 58,67%


o Εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού 68,06%


o Εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 12 ετών 64,7%


- 46.149 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με αναμνηστική δόση


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι περιφερειακές ενότητες της χώρας που παρατηρείται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Σημειώνεται ότι η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα είναι στο 61,56%.


ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΌ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Στις περιοχές της χώρας με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα πραγματοποιηθεί εμβολιασμός των κατοίκων μικρών κοινοτήτων με κινητές μονάδες από τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Στις συγκεκριμένες κοινότητες δεν υπάρχουν δομές υγείας που να μπορούν να αναπτυχθούν εμβολιαστικά κέντρα. Στο πλαίσιο αυτό οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν από 12/10/2021 έως και 14/10/2021, αυθημερόν, από τα κινητά συνεργεία σε χώρους που θα ορισθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιο Pfizer και θα υπάρξει προγραμματισμός για τον εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

• Στην 3η Υ.Πε. οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν με προσωπικό φορέων αρμοδιότητάς της και δύο κινητές μονάδες που θα παραχωρηθούν από την 5η Υ.Πε. και το Χαμόγελο του Παιδιού αντίστοιχα.


• Στην 4η Υ.Πε. οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν με προσωπικό φορέων αρμοδιότητάς της και δύο κινητές μονάδες (Κινητή Μονάδα Αιμοληψιών του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και ενοικιαζόμενο όχημα αντίστοιχα).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365