Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΜΕΘ Έδεσσας: Για να παραμείνει ανοιχτή χρειάζεται γιατρούς και σύγχρονα μέσα - Άφαντοι οι Βουλευτές

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει με το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου της Έδεσσας και την μετακίνηση κάποιων γιατρών στα Γιαννιτσά.


Το θέμα δεν θα έπρεπε να είναι να κλείσει ή όχι η ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Έδεσσας, έτσι κι αλλιώς όσο ήταν ανοιχτή δεν φημίζονταν για την αποτελεσματικότητα της (πρώτη σε θανάτους κατά την διάρκεια της πανδημίας).

Το θέμα είναι να έρθουν στα νοσοκομεία και της Έδεσσας και των Γιαννιτσών καλοί γιατροί για να μπορούν να τα στηρίξουν και σύγχρονα μέσα για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους. Για αυτό πρέπει να φωνάζουν οι Δήμαρχοι οι Τοπικοί φορείς και οι εξαφανισμένοι κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι για άλλη μια φορά αρνούνται να πάνε κόντρα στα κομματικά θέλω, βάζοντας απέναντι τους τους πολίτες με τα ανυπαρξία τους σε τόσο σοβαρά θέματα.

Μια ΜΕΘ για να λειτουργήσει χρειάζεται καλούς γιατρούς, επαρκείς σε αριθμό και σύγχρονα μέσα.

Μια ανοιχτή ΜΕΘ(η οποιαδήποτε σε όλα τα νοσοκομεία) με ελάχιστους γιατρούς και χωρίς σύγχρονα μέσα μπορεί να γίνει "σφαγείο", αφού εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων δεν θα έχουν τη νοσηλεία που πρέπει οι ασθενείς, όσο και να προσπαθήσει το προσωπικό που έχει μείνει. Και με την υγεία δεν είναι για να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια.

10 σχόλια:

  1. Ποιος κρίνει το ότι είναι σφαγείο? βλέπουμε μόνο την περίοδο του covid και τίποτα άλλο? αυτοί που σώθηκαν ήταν από τύχει?
    Καλό θα ήταν να μην προσβάλλεται γιατρός αλλά να προσλαβουνε γιατρούς!!!οι γιατροί που υπάρχουν κάνουν ότι μπορούν με τα μέσα που έχουν και καλό θα ήταν να βουτάτε την γλώσσα στο μυαλό πριν γράψετε αρνητικά η προσβλητικά σχόλια για αυτούς, επικεντρώνεται στο θέμα όπου είναι οι ανοιχτές ΜΕΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν καταλάβατε το νόημα της συγκεκριμένης φράσης. Όταν σε μια ΜΕΘ(την οποιαδήποτε) δεν υπάρχει επαρκής αριθμός γιατρών, επαρκής αριθμός νοσηλευτών και επαρκή μέσα, δεν θα μπορούν να έχουν όσοι νοσηλεύονται την νοσηλεία που πρέπει με οποίες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για την υγεία τους. Όσο για την περίοδο του κορονοϊού τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

      Διαγραφή
    2. Τα νούμερα βρε νούμερο είναι ίδια σε όλη την Ελλάδα στην περιοχή μας που έβραζε εκείνη την περίοδο σε κρούσματα θα τανε διαφορετικά... πρωτιά στην Ελλάδα είχαμε.... εκτός αν ήθελες να τους αναστήσουν με μαγικά φίλτρα

      Διαγραφή
    3. 12:35 σιγα μην σκίσεις κανενα καλτσόν. Σύμφωνα με τον ΠΟΕΔΗΝ η θνητότητα άγγιζε το 100% επειδή οι ΜΕΘ ήταν υποστελεχωμένες, όπως τα λέει το άρθρο του Aridaia365. Πάτε να κάνετε το άσπρο μαύρο. ντροπή σας. Σας στέλνω και link με το τοποθέτηση του ΠΟΕΔΗΝ για την ΜΕΘ Έδεσσας

      https://www.ethnos.gr/ellada/159895_kataggelia-ektos-tis-meth-agrinioy-kai-i-meth-edessas-me-pososto-thnitotitas-100

      Διαγραφή
  2. Εσείς αναφέρεται την λέξη σφαγείο! συμφωνούμε για τους θανάτους covid αλλά προ covid γνωρίζετε νούμερα στατιστικά επιτυχημένες νοσηλείες?για να παραθέτουμε όλα τα στοιχεία? το θέμα είναι η βιωσιμότητα του πληθυσμού και μην ξεχνάτε ότι πριν καιρό κάνατε και σεις αφιέρωμα στους τότε ήρωες γιατρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλι δεν καταλάβατε το νόημα. Με απλά λόγια. Αν οι γιατροί οι νοσηλευτές και τα μέσα είναι πολύ πιο λιγα από αυτά που πρέπει, τότε όσες προσπάθειες και να κάνουν οι υγειονομικοί που έχουν μείνει δεν θα φτάνουν και αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα σε όσους νοσηλεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρα διορθωστε την γραφή σας στο παραπάνω κείμενο και καταγράψτε ενημερωθητε και στο σύνολο μας ι καθένας να βάλει το λιθαράκι του για έναν καλύτερο τόπο.
    ΥΓ χωρίς ΜΕΘ δεν λειτουργούν χειρουργεία άρα 140.000 πληθυσμός του νόμου θα εξυπηρετούνται στα γιαννιτσά..
    Όλα τα παραπάνω με πολύ εκτίμηση και σεβασμό σας τα λέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Περιφερειάρχης, οι βουλευτες, ολοι οι Δήμαρχοι και ολα τα Τοπικά Συμβούλια από όλο το Νομό πρέπει όλοι μαζί να απαιτήσουν άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και να μην κλείσει κανένα τμήμα στα 2 νοσοκομεία. Ας σταματήσει πια η απαξίωση του Νομού μας πρόκειται για την υγεία όλων των πολιτών του Νομου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομός Πέλλας νομός απαξιωμένων και ανεπαρκέστατων υπηρεσιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365