Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Νοσοκομείο Έδεσσας: Κανέναν δεν συμφέρει η υποβάθμιση του και ειδικά τους κατοίκους της Αλμωπίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aridaia365 το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία της Πέλλας είναι σε προσωπικό

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου στο Νοσοκομείο Έδεσσας πλέον θα λειτουργούν 3 κλίνες ΜΑΦ, ενώ στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών 12 κλίνες ΜΕΘ, 10 για αποκλειστική χρήση ασθενών Covid και 2 για άλλα περιστατικά.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aridaia365 το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία της Πέλλας είναι σε προσωπικό, τόσο σε ιατρούς, όσο και σε νοσηλευτές. Σε ιατροτεχνολογικά μέσα η κατάσταση θεωρείται καλή. Πρέπει να τονίσουμε πως οι αναστολές που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς δεν επηρέασαν τις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Πέλλας, αφού κανένας εργαζόμενος τους δεν τέθηκε σε αναστολή. 

Οι ΜΕΘ χρειάζονται συγκεκριμένο αριθμό ιατρών και νοσηλευτών για να λειτουργήσουν, ανάλογα με τις διαθέσιμες κλίνες που υπάρχουν, με τα νοσοκομεία της Πέλλας να έχουν πολλές ελλείψεις σε προσωπικό. Η μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει είναι για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με ιατρούς και νοσηλευτές, για να μπορούν να λειτουργήσουν όπως πρέπει, όχι μόνο οι ΜΕΘ, αλλά και οι υπόλοιπες κλινικές των Νοσοκομείων.


Το Νοσοκομείο της Έδεσσας μέχρι πρότινος είχε 3 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες μετατρέπονται πλέον σε ΜΑΦ, αλλά το ερώτημα είναι πως θα λειτουργήσουν και με πιο προσωπικό, αφού ιατροί από το νοσοκομείο της Έδεσσας θα μεταφερθούν σε αυτό των Γιαννιτσών. Το Νοσοκομείο της Έδεσσας ουσιαστικά υποβαθμίστηκε και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους πολιτικούς φορείς του τόπου, οι οποίοι για ακόμα ένα σοβαρό θέμα φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.


Μεγάλο πρόβλημα από την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Έδεσσας θα έχουν οι κάτοικοι της Αλμωπίας, οι οποίοι θα χρειάζεται πλέον να κάνουν τα διπλάσια χιλιόμετρα για να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών.


Κανέναν δεν συμφέρει η υποβάθμιση του Νοσοκομείο της Έδεσσας και ειδικά τους κατοίκους της Αλμωπίας. Οι πολιτικοί και όχι μόνο φορείς πρέπει να αντιδράσουν, να ζητήσουν αναβάθμιση του Νοσοκομείου και επάνδρωση του. 

Πρέπει να αντισταθούν ενωμένοι με όλες τους τις δυνάμεις στην υποβάθμιση που έρχεται.

2 σχόλια:

  1. Κάντε κανένα τηλέφωνο σαν δημοσιογράφος στους βουλευτές του νομού να κάνουν κάποια δήλωση να μάθει ο κόσμος την άποψη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το νοσοκομείο της Έδεσσας ήταν και είναι απαξιωμένο και ανεπαρκές.

    Το θέμα δεν είναι μόνο να λειτουργεί το θέμα είναι πως λειτουργεί και πόσοι συνάνθρωποι μας χάνουν την ζωή τους από τις κακές υπηρεσίες που προσφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365