Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021

Θ. Τζάκρη: Επίκαιρη Ερώτηση για τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών

Δελτίο Τύπου
«Η επιχειρούμενη συγχώνευση των ΜΕΘ και των παθολογικών και γυναιολογικών/μαιευτικών κλινικών των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών θα έχει δραματικές επιπτώσεις για την Δημόσια Υγεία στην Πέλλα».


Η Βουλευτής φέρνει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας αλλά και της έντονης ανησυχίας των πολιτών αυτής σχετικά με τη επιχειρούμενη συγχώνευση των ΜΕΘ (που εν μέσω του 4ου κύματος είναι γεμάτες) καθώς και των παθολογικών και των γυναιολογικών/μαιευτικών κλινικών των δύο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία τον ρωτά: (1) για τα κίνητρα που προτίθεται να δώσει στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχής καθώς όλες οι προκηρύξεις για προσλήψεις αποβαίνουν άγονες και (2) για τις προθέσεις του να άρει το απαράδεκτο μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό τα δυο νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, ώστε να λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών της παραμεθόριας Πέλλας. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Υπό κατάρρευση τελούν τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών εξαιτίας της δραματικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού»

 Εν τω μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης τα νοσοκομεία  Έδεσσας και Γιαννιτσών τελούν υπό κατάρρευση εξαιτίας της δραματικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού λόγω (1) των παραιτήσεων ιατρών (2) του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας του υγειονομικού προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί και (3) των προκηρήξεων για νέες προσλήψεις που δεν ευδοκιμούν.  

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων οδηγούνται σε συγχώνευση οι ΜΕΘ, οι παθολογικές και οι γυναιολογικές/μαιευτικές κλινικές των δύο νοσοκομείων και το γεγονός αυτό θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία των πολιτών. 

Η πανδημία αντί να αλλάξει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για επενδύσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας χρησιμοποιείται από αυτήν ως εργαλείο προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά της για ιδιωτικοποιήσεις, καταργήσεις – συγχωνεύσεις υγειονομικών μονάδων, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, επιστροφή των εργολάβων ενοικίασης υπαλλήλων, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων κλπ.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιά κίνητρα προτίθεστε να δώσετε ιδαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχής; 
2. Προτίθεστε να άρετε όλες τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών αλλά και να ενισχύσετε περαιτέρω με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό τα δυο νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, ώστε να λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών της παραμεθόριας Πέλλας;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Θεοδώρα Τζάκρη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365