Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ο Γρίφος της Καρατζόβας: ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Λύστε τον Γρίφο - Γράφει ο ACHRIDA365

Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας έγινε σε κλίμα πλήρους σύμπνοιας, όλα τα μέλη κάθονταν γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι σε καρέκλες που είναι τοποθετημένες σε ίσες μεταξύ τους αποστάσεις και αριθμημένες ως εξής: 1,2,3,… Ο δήμαρχος κάθεται στην καρέκλα με αριθμό 4 και ακριβώς απέναντί του αντιδιαμετρικά κάθεται ο αντιδήμαρχος οικονομικών στην καρέκλα με αριθμό 13 αν όλες οι καρέκλες ήταν κατειλημμένες πόσα ήταν συνολικά τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που συμμετείχαν;

ACHRIDA365


*Λύστε τον γρίφο και δώστε την απάντηση στα σχόλια.


* Η σωστή απάντηση θα δοθεί στον γρίφο της επόμενης βδομάδας.


ΛΥΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΡΙΦΟΥ (Ο δάσκαλος κ. Μογλενίου και οι ατάκες του): 25 μαθητές.


13 σχόλια:

  1. Οι θέσεις είναι 18. Η 4 έχει αντιδιαμετρική την 13 συνεπώς η 1 έχει αντιδιαμετρική την 10 κ.ο.κ Άρα από 1 έως 10 είναι το μισό τραπέζι με ενδιάμεσες τις 8 θέσεις τις 2,3,4,5,6,7,8,9. Μετά το 10 ακολουθούν άλλες 8 θέσεις οι οποίες είναι 11,12,13,14,15,16,17,18.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δημοτικό συμβούλιο έχει 22 μέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόβλημα Ε δημοτικού το χει η κόρη μου στο σχολικό βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο για σάτιρα είναι το Δ. Σ. πολύ καλός ο γρίφος μπράβο Aridaia365 τους γλεντάς τους ανίκανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έγινε aridaia365 τώρα τα βάζουμε με το Δήμαρχο, μήπως μας παραγκωνεί γι'αυτό; Είστε όλοι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έγραψα και σε έναν άλλο την προηγούμενη βδομάδα. Καλο είναι να μην σχολιάζετε αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πως τα ονόματα στις αναρτήσεις των γρίφων είναι φανταστικα, όπως και τα γεγονότα που περιγράφονται και έχουν σκοπό μόνο να βοηθήσουν στην περιγραφή των γρίφων, αλλά και στην επίλυση τους..

      Διαγραφή
  6. 18, μπράβο ωραίος γρίφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπα δε νομίζω να τα βρήκαν άλλωστε κάποιοι δε θέλουν το καλό του τόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Δ. Σ. απαρτίζεται από 18 μελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365