Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Πέλλα: Η συγκινητική ιστορία της σκυλίτσας Άλμα

Διαβάστε την ανάρτηση του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Πέλλας "αγάπη ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ"

Διαβάστε την ανάρτηση του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Πέλλας "αγάπη ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ":


Αυτή είναι η Άλμα. Η μάλλον από εχθές αυτή ήταν η Άλμα. Για κάποιους όμως για πάντα θα είναι η Άλμα. Άλμα όπως την ονόμασε ο φύλακας άγγελος της η Μελανια, Άλμα που θα πει ψυχή.

Η Άλμα είχε βρεθεί πριν από δύο χρόνια σε μια περιοχή των Γιαννιτσών. Το σώμα της ήταν εμφανώς σημαδεμενο από τη λεισμανιωση και η ίδια είχε πρόσφατα γεννησει. Ένα άρρωστο ζώο σε εγκυμοσύνη αντί να προκαλέσει αισθήματα συμπόνιας στους κατοίκους της περιοχής έφερε τρομερή αναστατωση. Το ένα τηλέφωνο μετά το άλλο να πάμε να την πάρουμε γιατί βρωμιζε τις εξωπορτες και τις αυλές τους.

Η Άλμα γέννησε 9 κουτάβια όπως μας είπαν. Τα οποία επίσης ενοχλούσαν. Οπότε ένας 'καλος' άνθρωπος βρήκε τη λύση. Τα πήρε και τα μετέφερε μια μέρα με καταρρακτωδη βροχή έξω από ένα γήπεδο. Το ένα από αυτα κατάφερε να φτάσει τυχαία έξω από το σπίτι ενός εθελοντή μας. Φιλοξενήθηκε και υιοθετήθηκε. Τα άλλα δυστυχώς όσο και αν τα ψάξαμε δεν τα βρήκαμε.

Η Άλμα ήθελε βοήθεια. Ήθελε ένα σπίτι να μείνει ώστε να μπορέσει να κάνει τη θεραπεία για τη λεισμανιωση και να ηρεμήσει το σώμα και η ψυχή της. Και αυτό το σπίτι της το έδωσε απλόχερα η Μελανια.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της η Άλμα τα έζησε χορτασμενη από φαγητό και αγάπη. Πήρε όλα τα χάδια που στερήθηκε στην μέχρι τότε ζωή της. Δεν ξαναφοβηθηκε, δεν ξανακυνηγηθηκε, δεν εκδιώχθηκε από πουθενά. Είχε τους ανθρώπους της και είχε τα πάντα.

Εχθές η Άλμα έφυγε και είμαστε σίγουροι ότι η μεγάλη της καρδιά συγχώρεσε όλους όσους την πονεσαν. Γιατί αυτό είναι το μεγαλείο αυτών των πλασμάτων. Και για αυτό εμείς θα είμαστε για πάντα η φωνή τους.

Αντιο Άλμα. Μελανια ευχαριστούμε για ολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365