Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ναι στην αμυντική συμφωνία με Γαλλία

Η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 δείχνει πως η κυβέρνηση αντέχει τη φθορ

Η κυβέρνηση φαίνεται πως παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες για τη συμφωνία με τη Γαλλία αλλά και για τις ελευθερίες στους εμβολιασμένους σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc.


Η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 δείχνει πως η κυβέρνηση αντέχει τη φθορά καθώς παραμένει η διαφορά σε διψήφια ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι μεγάλες ανησυχίες των πολιτών εστιάζονται στον κορονοϊό και την ακρίβεια


Στο ερώτημα που έθεσε η δημοσκόπηση Marc για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους πολίτες το 49,9% απαντά η πανδημία, το 48,2% η ακρίβεια/ανατιμήσεις, το 39,8 την πορεία της πανδημίας, το 28,6% τα εθνικά και ελληνοτουρκικά και το 13,2% το μεταναστευτικό.


Η αξιολόγηση της αμυντικής συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας βρίσκει σύμφωνο το 75,2% ενώ αρνητικό είναι το 19,6%. Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να την καταψηφίσει το 64,2% τη θεωρεί λάθος ή μάλλον λάθος ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 25,9%.


Για το θέμα της διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ το 76,8% τη θεωρεί σωστή ενώ το 11,5% λάθος.


Στην απόφαση της κυβέρνησης για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους το 62% τη θεωρεί σωστή ή μαλλον σωστή ενώ το 34,1% λάθος ή μάλλον λάθος.


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις για το θέμα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Οι εμβολιασμένοι σε σε ποσοστό 69% για τις ελευθερίες είναι θετική ενώ το 27,7% το βλέπει αρνητικά. Στους ανεμβολίαστους το ποσοστό όπως είναι φυσικό είναι ανάποδα με τους 22,9% να τα θεωρούν σωστά και το 70,9% λάθος.


Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 49,5% τη βλέπει θετικά, ενώ το 49,8% αρνητικά. Στη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης υπάρχει άνοδος σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.  Στην αξιολόγηση της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ το 76,6% τη κρίνει αρνητικά η μάλλον αρνητικά ενώ το 21% θετικά.


Στο ερώτημα της δημοσκόπησης Marc για καταλληλότερος πρωθυπουργός το 50,4% λέει Κυριάκος Μητσοτάκης και το 28,2% Αλέξης Τσίπρας.


Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 12,8% μονάδες καθώς παίρνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% που αποσπά ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ παίρνει 6,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,4%, το ΜεΡΑ25 έχει ποσοστό 2,9%.


Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ παίρνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, το ΚΙΝΑΛ 8%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 5,5% και το ΜεΡΑ25 ποσοστό 3,5%.

5 σχόλια:

  1. Απευθείας από ουαγκαντουγκου,η δημοσκόπηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επόμενη δημοσκόπηση τα Χριστούγεννα 70%η ΝΔ.Μέχρι της επόμενες εκλογές το ποσοστό θα ανέβει στο 99%.Άξιος ο μισθός των Πετσοταϊσμένων δημοσκοπικών εταιριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365