Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Μετακίνηση εκτός νομού: Διευκρινίσεις για ταξίδια με ΚΤΕΛ και τρένα, με rapid test και ταυτότητα στο χέρι οι επιβάτες

Δείτε την εγκύκλιο
Διευκρινίσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού και τα ταξίδια με ΚΤΕΛ και τρένα δίνει με εγκύκλιο του το Υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με την οποία τα ταξίδια θα γίνονται με rapid test και επίδειξη ταυτότητας και για την έκδοση εισιτηρίων αλλά και για την επιβίβαση.

Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο


Διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος τήρησης των υποχρεώσεων των επιβαινόντων σε οχήματα των Υπεραστικών ΚΤΕΛ και του Σιδηροδρόμου, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00.», λαμβάνει χώρα με επίδειξη εκ των επιβατών, των εγγράφων πλήρωσης των προϋποθέσεων ταξιδιού (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και διαγνωστικά τεστ) καθώς και αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας (π.χ. ταυτότητα, διαβατήριο κλπ):

• στους υπεύθυνους διαχείρισης των τερματικών σταθμών ΚΤΕΛ (προσωπικό) κατά την
έκδοση των εισιτηρίων και κατά την επιβίβαση στα λεωφορεία.
• στους ελεγκτές εισιτηρίων εντός των σιδηροδρομικών συρμών.
• στα όργανα ελέγχου

Ποια μέτρα ισχύουν για τη μετακίνηση εκτός νομού
Υπενθυμίζεται ότι από 13 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 οι ανεμβολίαστοι μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα με μοναδικό «διαβατήριο» το αρνητικό αποτέλεσμα rapid test. Εμβολιασμένοι και νοσήσαντες πρέπει να έχουν μαζί τους το ανάλογο πιστοποιητικό.

Τα παιδιά 12-17 ετών θα πρέπει και αυτά να έχουν rapid test για τις μετακινήσεις εκτός νομού με το ίδιο κόστος (10 ευρώ), ενώ τα παιδιά 5-12 ετών ταξιδεύουν με self test.

Υπενθυμίζεται, ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα πρέπει να κάνουν rapid test σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και όχι στις δημόσιες δομές. Η δαπάνη βαρύνει τον πολίτη και το κόστος ανέρχεται σε 10 ευρώ. Όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες ταξιδεύουν με το σχετικό πιστοποιητικό ωστόσο πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό ταυτοποίησης το οποίο σύμφωνα με την εγκύκλιο θα επιδεικνύουν τόσο για την έκδοση του εισιτηρίου όσο και για την επιβίβαση.


Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365