Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Γιατί η τρίτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη, ο επικεφαλής της BioNTech εξηγεί

«Περίπου από τον έβδομο μήνα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid, μπορούμε να νοσήσουμε από κορωνοϊό»
Τον λόγο για τον οποίο η τρίτη δόση, ενισχυτική ή αναμνηστική όπως αναφέρεται συχνά είναι απαραίτητη, εξηγεί ο άνθρωπος πίσω από το εμβόλιο της Pfizer, ο επικεφαλής της BioNTech.

Ο επικεφαλής της γερμανικής BioNTech μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, εξηγεί πόσο μειώνονται τα επίπεδα των αντισωμάτων αλλά και πόσο προστατεύει η τρίτη δόση του εμβολίου από τον κορονοϊό και τις πιο μεταδοτικές από τις μεταλλάξεις του, όπως η Δέλτα.


«Περίπου από τον έβδομο μήνα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid, μπορούμε να νοσήσουμε από κορωνοϊό», αναφέρει ο ίδιος και συμπληρώνει:

«Από τον έβδομο, όγδοο ή ένατο μήνα μετά τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid, τα επίπεδα αντισωμάτων αρχίζουν να μειώνονται με αποτέλεσμα ο οργανισμός να είναι τρωτός στη νόσο. Επιπλέον, διαθέτουμε δεδομένα μελέτης που δείχνουν ότι μία αναμνηστική δόση αποκαθιστά την προστασία του εμβολιασμού. Κι αυτό ισχύει και για την μετάλλαξη του ιού «Δέλτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365