Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Θρίλερ για Ανδρουλάκη, Λοβέρδο, Παπανδρέου

Θα είναι το απόλυτο θρίλερ
Η 5η Δεκεμβρίου, όταν θα γίνει ο πρώτος γύρος των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, πλησιάζει και μια νέα δημοσκόπηση έρχεται να… προαναγγείλει αυτό που φαντάζονται όλοι: ότι θα είναι το απόλυτο θρίλερ.

Έξι υποψήφιοι μάχονται για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αλλά όπως δείχνει η δημοσκόπηση ο πρώτος γύρος θα είναι ζήτημα για τρεις: τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιώργο Παπανδρέου. Και θα είναι το απόλυτο θρίλερ, αφού όλα αναμένεται να κριθούν στο νήμα!

Σημειώνεται ότι η ίδια δημοσκόπηση, της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής, κατέγραψε πως το ΚΙΝΑΛ ανεβάζει το ποσοστό του κοντά στο 10% στην πρόθεση ψήφου, μειώνοντας εκείνα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά αποκλειστικά στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, η δημοσκόπηση «χωρίζεται» σε τρία πεδία. Στο πως θα ψήφιζαν γενικά όσοι τοποθετούνται στο χώρο του κέντρου, πχ το 45% των συμμετεχόντων στην έρευνα αλλά όσοι έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν πως μπορεί να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ, στο εκλογικό σώμα του κόμματος και στο πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν στις 5 Δεκεμβρίου.

Στην περίπτωση του ευρύτερου εκλογικού σώματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 29% και ακολουθούν Νίκος Ανδρουλάκης με 18%, Γιώργος Παπανδρέου με 15%, Παύλος Γερουλάνος με 8%, Χάρης Καστανίδης με 6% και Παύλος Χρηστίδης 5%.

Στην περίπτωση των απαντήσεων από το εκλογικό σώμα του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης είναι ισόπαλοι με 26% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 23%. Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6%, ο Παύλος Χρηστίδης με 5% και ο Παύλος Γερουλάνος με 4%.

Όταν ερωτώνται εκείνοι που λένε πως θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 28%, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι δεύτερος με 27%, ο Ανδρέας Λοβέρδος τρίτος με 23%, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης ακολουθούν με 6% και ο Παύλος Γερουλάνος με 5%.

Σενάρια β’ γύρου

Η δημοσκόπηση δίνει και σενάρια για τα ζευγάρια του β’ γύρου.


Από τη βάση του 45%, στο δίδυμο Ανδρουλάκης – Παπανδρέου, ο πρώτος θα κερδίζει με 60% έναντι 25%.

Στο δίδυμο Λοβέρδος – Παπανδρέου, ο πρώτος λαμβάνει 52% έναντι 28%, ενώ ντέρμπι είναι το Ανδρουλάκης – Λοβέρδος, με 42% για τον πρώτο και 40% για τον δεύτερο.

Στη βάση του 9,8% (σ.σ. όσο λαμβάνει το ΚΙΝΑΛ στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης) το δίδυμο Ανδρουλάκης-Παπανδρέου δίνει αποτέλεσμα 59% έναντι 32% υπέρ του ευρωβουλευτή. Στο ζευγάρι Λοβέρδος – Παπανδρέου εκλέγεται ο πρώτος με 50% έναντι 38% ενώ στην περίπτωση που πάνε β’ γύρο Ανδρουλάκης και Λοβέρδος κερδίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης με 49% έναντι 38%.

Στην τρίτη περίπτωση, δίδυμο Ανδρουλάκης – Παπανδρέου πάλι κερδίζει ο πρώτος με 55% έναντι 38%, στο ζευγάρι Ανδρουλάκης – Λοβέρδος επίσης ο ευρωβουλευτής προηγείται με 49% έναντι 38% ενώ στο δίδυμο Λοβέρδος -Παπανδρέου νικητής εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός με 46% έναντι 44%.

Σε όλα τα εκλογικά σώματα, προβάδισμα στην παράσταση νίκης (ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει) έχει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365