Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Α1 Ερασιτεχνική - 2ος Όμιλος: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Μανδάλου 1-0 (ΦΩΤΟ)

Πηγή: a-pella.gr
Ψυχωμένος, αποφασισμένος και κυνικός ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας έφτασε δίκαια σε μια ακόμη σημαντική εντός έδρας νίκη, αυτή τη φορά με αντίπαλο την πάντα δυνατή, έμπειρη και υπολογίσιμη Δόξα Μάνδαλου, σπάζοντας παράλληλα μια δυσμενή τα τελευταία χρόνια εις βάρος του παράδοση. 

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, είχε όμως δύναμη, πάθος και τακτική και φάνηκε εξαρχής ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Οι πιο απαιτητικοί και πιο πιεστικοί στο πρώτο ημίχρονο γηπεδούχοι, που δημιούργησαν και τις περισσότερες καταστάσεις μπροστά το τέρμα του Σαρίδη, όχι όμως και κλασικές ευκαιρίες, οι οποίες ήταν ελάχιστες σε ολόκληρο το 90λεπτο κι από τις δύο ομάδες, που σχεδόν αλληλοεξουδετερώθηκαν επιθετικά. Ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας ευτύχησε να σκοράρει με εξαιρετικό τελείωμα του Βογιατζή (33'), μετά από επίμονη προσπάθεια και εμπνευσμένη σέντρα-πάσα του Μπουράκη! Αυτό το γκολ έμελλε να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο ομάδων μέχρι το τέλος του αγώνα, που δεν βρήκαν τις επιθετικές λύσεις για κάτι καλύτερο στην υπόλοιπη διάρκεια.

Οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους εκτός από το γκολ του Βογιατζή, εστιάζονται σε κάποιες τελικές προσπάθειες από καλές θέσεις των Ηλιάδη που αστόχησε σε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και Βογιατζή σε δύο περιπτώσεις με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα που βρήκαν σε καλή θέση τον Σαρίδη, ενώ για τους φιλοξενούμενους η μοναδική αξιοσημείωτη στο πρώτο ημίχρονο και μάλλον σε ολόκληρο τον αγώνα, ήταν το χαμένο τετ α τετ του Στεργίου που νικήθηκε από τον Σαββουλίδη. Στο πολύ πιο φτωχό δεύτερο ημίχρονο άξιες αναφοράς το κοντινό σουτ του Ηλιάδη που απέκρουσε ο Σαρίδης για την Πέλλα, ενώ για το Μάνδαλο μια κεφαλιά του Καραγιάννη στην τελευταία φάση του αγώνα, που έφυγε άουτ αλλά φάνηκε να ελέγχει την πορεία της μπάλας ο Σαββουλίδης. Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον αρχηγό Καμπούρη της Πέλλας στις καθυστερήσεις (97').

Η γηπεδούχος από την στιγμή που κατάφερε να προηγηθεί, με σωστή αμυντική τακτική και διαχείριση κυρίως στο δεύτερο μέρος δεν φάνηκε να ρισκάρει να βγει σε επιθέσεις με πολλούς παίκτες, κράτησε αυτό το ρευστό 1-0 σχετικά εύκολα και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα. Μεταλλαγμένη κυνικά φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, άρχισε να βάζει έχοντας και αυτογνωσία σε προτεραιότητα και τα αποτελέσματα, αφήνοντας πίσω της την ποδοσφαιρική «αφέλεια» μόνο του καλού ποδοσφαίρου που την χαρακτήριζε. Η φιλοξενούμενη ανταγωνιστική και διαβασμένη στα 3/4 του γηπέδου, κι ενώ στο πρώτο έδειξε πιο ανοιχτή και ευάλωτη, στο δεύτερο έψαξε τις στιγμές της με περισσότερη κατοχή αλλά και προσοχή, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Για δύο επιθετικές γραμμές που παίζουν στα όρια, υπήρξαν στο δεύτερο κυρίως μέρος δύσκολες φάσεις για τους δύο βοηθούς που μόνο ένα VAR θα μπορούσε να τους δικαιώσει ή να τους καταδικάσει, όπως και στην φάση που η Πέλλα ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κούμπου στο πρώτο μέρος. Ο σε ρέφερι κράτησε το παιχνίδι με τις απαραίτητες κάρτες «ηρεμίας» και «πειθαρχίας» και δεν εμπόδισε με περιττά σφυρίγματα τον όποιο ρυθμό όταν τον είχε ο αγώνας κατά διαστήματα.
Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στο Μελίσσι, ενώ το Μάνδαλο υποδέχεται τον Εθνικό Γιαννιτσών.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Πλιόγκας, Λαμπρούδης, Τζιότζιος, Παναγιωτέλης, Καμπούρης, Κούμπους, Ηλιάδης (Καραμούζας 75'), Βογιατζής, Μπουράκης (Πιτσάρης 67'), Μήτκας (Βουδούρης 86').

Δόξα Μανδάλου (Αγγελάκης): Σαρίδης, Κουτρούμπαλος, Κεχαγιόγλου, Καμπάνης (Αναστασιάδης 46'), Πετρίδης, Στεργίου, Ιωαννίδης, Τσουλχάι, Γιόντης, Χατζηχρήστος, Καραγιάννης.










Πηγή: a-pella.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365