Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας Χρ. Μπάτση για την απελευθέρωση της Αριδαίας

Μήνυμα

Σήμερα η Αριδαία γιορτάζει την Απελευθέρωση της και τους Πολιούχους και προστάτες της Αγίους Νίκανδρο και Ιωαννίκιο. Σήμερα, η Αλμωπία γιορτάζει!


Τιμήσαμε και φέτος - κάτω απο δύσκολες υγειονομικές συνθήκες- τα 109 χρόνια απο την ημέρα που ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε την Αλμωπία  καθώς και την μνήμη των Πολιούχων Αγίων μας, Νικάνδρου και Ιωαννικίου.


Κατά το εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων, είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε τους Βουλευτές Πέλλας, τον Διοικητή της II  Μ/Κ ΜΠ  Υποστράτηγο Γεώργιο Χατζηγεωργίου, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.Αντώνιο. 


Μετά το τέλος των εκδηλώσεων είχαμε τη χαρά να τους ξεναγήσουμε στα Λουτρά Πόζαρ και να τους προσφέρουμε τοπικά προϊόντα.

Ευχαριστούμε τους δύο αρχιερείς για την παρουσία τους, όπως και τους υπόλοιπους ιερείς της Μητρόπολης μας που ευλόγησαν τη σημερινή εορτή και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.


Σήμερα 109 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Αλμωπίας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις  εσωτερικές και εξωτερικές. Καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη, αλλά και να συμβάλουμε κι εμείς στην ιστορία της Αλμωπίας μας. Έχουμε - και πάντα θα έχουμε- χρέος τιμής να τους μνημονεύουμε και να τους φέρνουμε στο μυαλό και την καρδιά μας. Γιατί οι Ήρωες, είναι για πάντα μαζί μας!


Χρόνια πολλά στην Αριδαία μας!

Χρόνια πολλά στην Αλμωπία μας!

1 σχόλιο:

  1. Πάλι για τους τραχαναδες μας είπε. Ομιλία κονσέρβα από πέρσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365