Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Λάζαρος Ελευθεριάδης: “Φέτος είναι η χρονιά μου”

Συνέντευξή στον Κώστα Τσέκλημα

Ήρθε στην ομάδα πριν από δύο χρόνια και από την πρώτη του κιόλας συμμετοχή, έγραψε το όνομά του στην ιστορία της καθώς “κάρφωσε” ένα απίστευτο γκολ κόντρα στον Εργοτέλη κάνοντας όλη την πόλη να μάθει το όνομα “Λάζαρος Ελευθεριάδης”.


Συνέντευξή στον Κώστα Τσέκλημα


Εκείνη την σεζόν σίγουρα δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα ήθελε και ο ίδιος. Μικρός αυτός… περίμενε να μπει στην εντεκάδα έχοντας όμως μπροστά του παίκτες μεγάλης αξίας που οδηγούσαν τον ΑΟ Τρίκαλα στον πρωταθλητισμό. Έβαλε και αυτός το λιθαράκι του βοηθώντας όποτε τον ζητήθηκε.


Ακολούθησε η σεζόν στην οποία ο ΑΟΤ πάλεψε για την παραμονή του. Σαφώς περισσότερες οι ευκαιρίες αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος δεν ήταν αυτός που και ο ίδιος θα ήθελε να είναι.


Φέτος.. πιο ώριμος από ποτέ θέλει να αρπάξει τη ευκαιρία, να μπει στην εντεκάδα και να κάνει την καλύτερή του σεζόν με τα “κυανέρυθρα” χρώματα. Και ξεκίνησε ιδανικά αλλάζοντας τον ρου της αναμέτρησης στην Φιλιππούπολη, πετυχαίνοντας τα δύο του πρώτα γκολ στο πρωτάθλημα. Τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε από τον “Λάζο”, έναν ήρεμο και ευγενικό άνθρωπο που βγάζει όλη του την ενέργεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αναμέτρηση; Ο κόσμος… περιμένει πολλά διότι τα στοιχεία του τα έχει δείξει. Μένει μόνο να καθιερωθεί.


Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε έδειξε μια μία ακόμη φορά πως είναι πολύ μετρημένο παιδί που πατά στην γη. Δεν φοβάται την κριτική,κάνει σκληρή αυτοκριτική θέλοντας να βελτιωθεί μέρα με την μέρα.


–Λάζαρε πως ήρθε η παραμονή για 3η σεζόν στην ομάδα;


“Η διοίκηση έδειξε ότι με ήθελαν να μείνω στον ΑΟ Τρίκαλα. Και ο κ. Σαμολαδάς και ο κ. Αϊβάζογλου μου έδειξαν ότι με πιστεύουν. Από την μεριά μου εγώ περνάω καλά εδώ, μου αρέσει και η ομάδα και η πόλη, ήθελα να μείνω και για τον 3ο χρόνο και έτσι και έγινε” 


–Μίλησε μας για την πόλη των Τρικάλων…


“Τα Τρίκαλα σίγουρα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας…είναι πολύ μπροστά σε πολλά πράγματα. Ο δήμαρχος προσέχει πολύ την πόλη. Οι Τρικαλινοί αγαπούν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και μας κάνουν να νιώθουμε πολύ άνετα στην καθημερινότητά μας”


-Πως βίωσες τις προηγούμενες δύο χρονιές και πως βλέπεις την φετινή;


“Αυτή η 3η χρονιά είναι στα μέτρα μου. Πιστεύω πως αυτή θα είναι η χρονιά μου. Τις προηγούμενες δεν ήμουν αυτός που θα ήθελα να ήμουν. Φέτος είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα αρκετά”. 


–Τι συνέβη τις προηγούμενες δύο χρονιές και δεν ήταν “οι χρονιές σου”;


“Την πρώτη χρονιά δεν προσαρμόστηκα όπως θα έπρεπε. Καταλαβαίνω ότι ήμουν από τους μικρούς στο ρόστερ και η ομάδα πήγαινε για πρωταθλητισμό. Υπήρχαν πάρα πολύ καλοί παίκτες για την κατηγορία. Αναμενόμενο ότι ο προπονητής δεν μπορούσε να δώσει πολλές ευκαιρίες. Πέρυσι από τον εαυτό μου δεν ήμουν ευχαριστημένος. Προσπάθησα να παίξω όσο μπορούσα και να βοηθήσω την ομάδα”.


–Βλέπω πως κάνεις αυτοκριτική…


“Ειμαι πολυ αυστηρός με τον εαυτό μου. Μετά από κάθε προπόνηση κάνω την αυτοκριτική μου. Κοιτάζω τι δεν έκανα σωστά, τι μου ζήτησε ο κόουτς και δεν το έκανα. Το σκέφτομαι συνέχεια και θέλω να το διορθώσω.


Προσπαθώ να βλέπω σε βίντεο ξανά και ξανά ή να σκέφτομαι τα λάθη με σκοπό να τα διορθώσω. Δεν με ρίχνει αυτό ψυχολογικά αλλά προσθαώ στην επόμενη προπόνηση να διορθώσω τα λάθη μου”


–Υπάρχει άγχος στο ματς;


“Στον αγώνα υπάρχει άγχος πριν μπεις στο ματς… μετά το άγχος φεύγει”. 


–Πες μας δύο λόγια για τον κόσμο του ΑΟ Τρίκαλα.


“Ο κόσμος μας βοηθά πάρα πολύ.. ήταν δίπλα μας και μας βοήθησε πάρα πολύ”.


–Ποιοι σε στηρίζουν στην προσπάθεια σου όλα αυτά τα χρόνια;


“Πρώτα απ’ολα η οικογένειά μου, τα αδέρφια μου, η κοπέλα μου και οι φίλοι μου. Εδώ μενω με τον Βασίλη τον Ευθυμιου… περνάμε πολύ καλά.


Επίσης όταν πρωτοήρθα στα Τρίκαλα… με βοήθησε πάρα πολύ ο Άγγελος Βέρτζος. Δεν έχω λόγια… είναι παλικάρι και θέλω να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ για την βοήθειά του ως και αυτή την στιγμή”.


–Υπάρχει σύγκριση με τον μεγάλο σου αδερφό που αγωνίζεται στην SL; 


“Δεν μπαίνω σε σύγκριση με τον αδερφό μου… τον έχω όμως σαν παράδειγμα προς μίμηση για να μπορέσω να φτάσω εκεί που βρίσκεται και αυτός”.


–Προέρχεσαι από αθλητική οικογένεια; 


“Ο πατέρας μου είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο… έτσι έμαθε και η μητέρα μου και έσπρωξε και εμάς στο ποδόσφαιρο”.


–Ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο στόχος του ΑΟ Τρίκαλα φέτος; 


“Από τις τρεις χρονιές που είμαι εδώ αυτή η χρονιά θα είναι η καλύτερη για την ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι μπορουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και να τερματίσουμε στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος”. 


-Έχουν έρθει 4 νέοι παίκτες που δεν γνωρίζουν γλώσσα. Πως είναι η προπόνηση μαζί τους; 


“Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Όποιος παίκτης και να έρθει τον στηρίζουμε όσο μπορούμε. Συνεργαζόμαστε πολύ καλά στην προπονηση και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα”.


–Ποιο είναι το ίνδαλμα σου;


“Ίνδαλμα ο Μέσι και η Μπαρτσελόνα για το ποδόσφαιρο που έπαιξε”. 


–Και τέλος… ποια είναι η αγαπημένη σου θέση;


“Η θέση μου πάντα ήταν το “δεκάρι” αλλά ακόμη και στην Αριδαία ο προπονητής μου με χρησιμοποιούσε στα πλάγια. Εννοείται όμως ότι δεν έχω πρόβλημα στο ποια θέση θα παίξω. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και θα παίξω όπου μου ζητήσει ο προπονητής μου”.


Πηγη:” Ενεργός Πολίτης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365