Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Σημαντική διευκρίνηση από τον Μητροπολίτη Ιωήλ για τον θάνατο της αδερφής του από Covid - Δεν είχε εμβολιαστεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΟΡΘΩΣΗ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Σε πρόσφατη προφορική συνέντευξή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ εν τη ρύμη του λόγου αναφερόμενος σε πρόσωπο του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος (της αδελφής του), που νόσησε και κατέληξε από τις παρενέργειες του κορωνοϊού, χρησιμοποίησε εκ παραδρομής την λέξη «εμβόλιο». Αυτή η διατύπωση άφησε να εννοηθεί, ότι αιτία θανάτου ήταν οι παρενέργειες του εμβολίου. Διαδόθηκε μάλιστα και στο διαδίκτυο. Συνεπώς διευκρινίζουμε:


1. Το εν λόγω πρόσωπο ουδέποτε έκανε εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Νόσησε τον Νοέμβριο του 2020 από τον κορωνοϊό και μετά την έξοδο από το νοσοκομείο ο θάνατός του επήλθε από τις συνέπειες – παρενέργειες της νόσου (παράλυση κάτω άκρων και αλλεπάλληλες θρομβώσεις) μερικούς μήνες μετά. Όπως δυστυχώς συνέβη και σε πολλούς άλλους νοσήσαντες.

2. Πάγια θέση του Σεβασμιωτάτου, την οποία επαναλαμβάνει συνεχώς από την έναρξη της δυνατότητος προληπτικού εμβολιασμού για τον θανατηφόρο ιό, είναι ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν είναι θέμα πίστεως, αλλά ζήτημα της ιατρικής επιστήμης. Συνεπώς θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την συμβουλή ιατρού, που γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό μας.


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

7 σχόλια:

  1. πετσοκομμα στα ψέκια ηταν αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας βγουν τωρα οι καλοί χριστιανοί και ας αρχίσουν να βρίζουν, επειδή πάει κόντρα στις θεωρίες τους. Πολύ καλά το έθεσε "η επιλογή του εμβολιασμού δεν είναι θέμα πίστεως, αλλά ζήτημα της ιατρικής επιστήμης". Μπράβο Σεβασμιότατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αρνητές πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν πεθάνει τους έχουν χρεώσει στο εμβόλιο, ενώ ΔΕΝ το ειχαν κανει. Το ψέμα τους δεν έχει όρια. Ντροπή τους. Μπράβο στον Μητροπολίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αργήσατε Σεβασμιωτατε, αργήσατε πολύ να πάρετε ξεκάθαρη θέση υπερ του εμβολιασμού. Τι θα κάνετε με τους ιερείς που είναι σε άλλη κατεύθυνση από τη δική σας και της επίσημης ορθόδοξης εκκλησίας; Που προπαγανδιζουν κατά του εμβολίου και παρασερνουν πολλούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νόσησε τον Νοέμβριο του 2020 και τωρα το θυμηθηκες ειναι πολλα τα ατιμα τα ευρωπουλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνέντευξη που έγινε η σχετική δήλωση έγινε πρόσφατα, όπως λέει και το κείμενο, γι αυτό βγήκε τώρα να διευκρινίσει. Αλλά που να το καταλάβει το ψεκασμενο σου μυαλό. Ότι θες καταλαβαίνεις

      Διαγραφή
  6. άργησε πολύ η Εκκλησία να πειστεί.
    Δυστυχώς έχουμε ήδη θρηνήσει θύματα.
    Δυστυχώς και κορονοιός υπάρχει και δυστυχώς σκοτώνει.Είτε μας αρέσει είτε όχι.Όσοι δεν έχουν αντοχές και το χαρακτήρα που πρέπει ή τον αρνούνται είτε αντιδρούν.Προφανώς δεν μεγάλωσαν όπως έπρεπε και τώρα την πληρώνουμε όλοι μας.
    Και ξαναλέμε: αργήσατε αδέρφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365