Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου: Υλοποιεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ229

Δελτίο Τύπου

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 το Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου υλοποιεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ229 με κινητικότητα μαθητών/τριών και θέμα «Healthy Mind Body and Environment» (HMBE), σε ελεύθερη μετάφραση «Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί μέσα σε ένα Υγιές Περιβάλλον». 

Οι συμμετέχουσες χώρες στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα η Κροατία, η Γαλλία και η Λετονία. Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην πόλη Glina της Κροατίας σεμινάριο υπό την αιγίδα του εκεί σχολείου με ομιλητές από τα πανεπιστήμια του Zagreb και της Velika Gorica καθώς και από εξωτερικό συνεργάτη του ιδρύματος JDO Foundation. Κάθε ένας από τους ομιλητές παρουσίασε τρόπους σκέψης και, κυρίως πρακτικές, για την επίτευξη της ‘‘υγείας’’ σε όλα τα επίπεδα. 


Το Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου παρακολούθησε τις εργασίες του σεμιναρίου με την συμμετοχή τριών εκπαιδευτικών οι οποίοι έκαναν παρουσίαση του σχολείου και της περιοχής μας. Ήταν η πρώτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος ΗΜΒΕ από τις τέσσερις που έχουν προγραμματιστεί συνολικά και θα περιλαμβάνουν κινητικότητα και μαθητών/τριών τα επόμενα δύο χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365