Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Φαρμακοποιός εξέδιδε πιστοποιητικά κορωνοϊού χωρίς να κάνει rapid tests

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο φαρμακοποιός εξέδιδε πλαστά αρνητικά πιστοποιητικά
Ένας φαρμακοποιός συνελήφθη στην περιοχή του Σουφλίου στον Έβρο, καθώς εξέδιδε πλαστά αρνητικά πιστοποιητικά rapid test σε ανεμβολίαστους υπαλλήλους. Ο φαρμακοποιός καταχωρούσε το αρνητικό αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα, χωρίς ποτέ να υποβάλλει τους υπαλλήλους στο σχετικό τεστ.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε να παρακολουθεί το εν λόγω φαρμακείο στον Έβρο μετά από καταγγελία. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο φαρμακοποιός εξέδιδε πλαστά αρνητικά πιστοποιητικά, ύστερα από συνεννόηση με τους πελάτες του, ώστε να τα επιδείξουν στο χώρο εργασίας τους, καθώς δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν είχαν νοσήσει ποτέ.

Ωστόσο, καθώς τα πιστοποιητικά αφορούσαν σε δημοσίους υπαλλήλους, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στην αστυνομία και στον στρατό ειδοποιήθηκε το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στην Θεσσαλονίκη. Οι άνδρες των Εσωτερικών υποθέσεων έφτασαν την Τετάρτη (24.11.2021) στο Σουφλί και συνέλαβαν τον φαρμακοποιό, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων συναίνεσαν στα πλαστά πιστοποιητικά.

Μάλιστα, η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο να υπάρχουν και περιπτώσεις που δηλώθηκαν ψευδώς θετικά rapid test, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό ότι νόσησαν, ώστε στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση σε χώρους που κανονικά απαγορεύεται σε ανεμβολίαστους.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365