Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Συλλαλητήριο για την υγεία στα Γιαννιτσά την Κυριακή 19/12

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2022, συνεχίζοντας την υποχρηματοδότηση  για την κάλυψη βασικών αναγκών των εργαζομένων και του λαού, επιδιώκοντας την ακόμα μεγαλύτερη φοροληστεία των οικογενειών μας.


Για ακόμη μια χρονιά αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, παρά την έξαρση της πανδημίας. Πανηγυρίζουν πάνω στις εκατοντάδες ζωές που χάνονται καθημερινά, ενώ πολλές από αυτές θα μπορούσαν να σωθούν εάν είχε ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 

Δεν προβλέπεται κανένας σχεδιασμός για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων κρατάνε μειωμένες τις δαπάνες για την υγεία του λαού, επικαλούμενες πότε την «οικονομική κρίση» και πότε τις «θυσίες για να διατηρηθεί η ανάπτυξη». 

Όμως «λεφτά υπάρχουν», για να χαρίζουν:

✓ 7,5 δις € για τις επεμβάσεις και τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ.

✓ 11 δις € επιδοτήσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους μαζί με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρηματικών κερδών στο 22% από το 24%.

Είναι πρόκληση την ώρα που:

✓ μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία να μειώνεται κατά 450 εκατ. ευρώ.

✓ η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 18%, τα επιδόματα ανεργίας να κόβονται κατά  199.000.000€

Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών μας γίνεται καθημερινή θηλιά στο λαιμό μας. Ανεργία, ακρίβεια, φόβος, ανασφάλεια, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Χαράτσια σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση φορολογίας. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Την ίδια στιγμή που ο νέος προϋπολογισμός που έρχεται στη βουλή περιλαμβάνει σωρεία παρεμβάσεων για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Εμείς, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, λέμε  πως δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή τη κατάσταση! Πως δεν πρέπει να  αποδεχτούμε να πληρώνουμε οι πολλοί για τα κέρδη των λίγων!  

Και καλούμε τον κάθε συνάδελφο μας, από κάθε κλάδο, να σκεφτεί με βάση την πείρα του και να πάρει τη θέση του δίπλα μας, στον συνεχή αγώνα για την απόκρουση αυτής της βάρβαρης πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για  την κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών μας. 

Διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημα μας, μείωση της φορολογίας και κατάργηση των χαρατσιών, δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και μέτρα ανακούφισης από το κύμα της ακρίβειας. Διεκδικώντας νοσοκομεία με πλήρη εξοπλισμό, χωρίς ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με γενναία κρατική χρηματοδότηση, για να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας, να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας του νομού, οι κλινικές των νοσοκομείων μας, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. 

Δίνουμε το παρών στο συλλαλητήριο της Κυριακής, πλάι στους συναδέλφους υγειονομικούς, μαζί με τους φορείς του νομού που συμπορευόμαστε όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Οι μικρές και μεγάλες νίκες συναδέλφων μας το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την Ελλάδα μας γεμίζουν με θάρρος και αισιοδοξία. Η ανταπόκριση των εργαζομένων του νομού στις πρωτοβουλίες των φορέων μας υπενθυμίζουν ότι το δίκιο με αγώνα και οργάνωση κατακτιέται. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

10:30 π.μ. στον Πεζόδρομο 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365