Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Αυτά είναι τα νέα μέτρα: Τι αλλάζει σε εστίαση και γήπεδα

Μέτρα και στα γήπεδα
Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την επιβολή νέων μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου. Υποχρεωτική τηλεργασία, νέα μέτρα και λουκέτο στην εστίαση από τις 11 το βράδυ. Μέτρα και στα γήπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί νέα μέτρα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα σε εστίαση και γήπεδα και τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Εστίαση

Από τις 3 Ιανουαρίου αναμένεται να μπει πλαφόν στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης. Συγκεκριμένα, καφέ, μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 11 μ.μ. Παράλληλα, θα «μικρύνει» η χωρητικότητα των κέντρων διασκέδασης στο 80%. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, όπως ισχύει και τώρα, ενώ θα επιτρέπονται μόλις 6 καθήμενοι ανά τραπέζι. Επιπλέον τα τραπέζια θα έχουν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρο ενώ θα απαγορευτούν και οι όρθιοι πελάτες.

Γήπεδα

Ενώ τα νέα μέτρα στην εστίαση έχουν ουσιαστικά κλειδώσει, η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων καλείται να λάβει μέτρα για τα γήπεδα, τα οποία θεωρούνται από πολλούς επιστήμονες εστίες υπερμετάδοσης καθώς αποστάσεις δεν υπάρχουν και, σε πολλά από αυτά, αν και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, πολλοί οπαδοί δεν τη φορούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χωρητικότητα των γηπέδων θα πέσει στο 10 με 20% ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο για εμβολιασμένους με υποχρεωτική χρήση μάσκας.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365