Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ο Γρίφος της Καρατζόβας: Ο ΣΟΦΟΣ ΤΣΟΠΑΝΟΣ 

Λύστε τον Γρίφο - Γράφει ο ACHRIDA365

Μια φορά ένας αρκετά ευφυής τσοπάνος από το Θεοδωράκι, ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της ανατολικής Αλμωπίας όπου η πλειοψηφία των κατοίκων ασχολούνται με την κτηνοτροφία, καθώς βρέθηκε στο παζάρι της Αριδαίας ρωτήθηκε πόσα πρόβατα έχει και εκείνος απάντησε ως εξής: <<Τα πρόβατά μου είναι περισσότερα από 70 και λιγότερα από 100. Αν τα μετρήσω ανά 9 δεν περισσεύει κανένα, ενώ αν τα μετρήσω ανά 6 ή ανά 8, περισσεύουν 3>>. Πόσα πρόβατα έχει ο συμπαθής βοσκός;

ACHRIDA365


*Λύστε τον γρίφο και δώστε την απάντηση στα σχόλια.


* Η σωστή απάντηση θα δοθεί στον γρίφο της επόμενης βδομάδας.


ΛΥΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΡΙΦΟΥ (Οι κινηματογράφοι της Αριδαίας):248 άνδρες,124 γυναίκες, 62 παιδιά.


8 σχόλια:

  1. Η κτηνοτροφία δυστυχώς ακομα και στο Θεοδωρακι πέθανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έστω x ο άγνωστος αριθμός, 70 < x < 100. Τότε υπάρχουν ακέραιοι αριθμοί m, n και p τέτοιοι ώστε:

    x = 9m = 6n + 3 = 8p + 3

    Αυτό σημαίνει ότι οι δυνατές τιμές του x είναι 72, 81, 90 και 99 για m ίσο με 8, 9, 10 και 11 αντίστοιχα. Όμως, με βάση τα προηγούμενα, ο x - 3 (που μπορεί να έχει μία από τις τιμές 69, 78, 87 και 96) πρέπει να είναι συγχρόνως ακέραιο πολλαπλάσιο του 6 και του 8. Η μόνη περίπτωση στην οποία συμβαίνει αυτό είναι x - 3 = 96 για n = 16 και p = 12, οπότε x = 99.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία απάντηση έδωσε 10:42, συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας 99 πρόβατα είναι η απάντηση. Ωραίος ο γρίφος σας και θα έλεγα αρκετά άρτια συσχετιζόμενος με την οικονομία της περιοχής. Θα σας προτεινα να ξεκινήσετε και να κάνετε οδοιπορικά αφιερώματα στα χωριά της Αλμωπίας, αναδεικνύοντας και ταυτόχρονα διαφημιζοντας τα. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365