Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Μετάλλαξη Όμικρον: Μικρή η «ζωή» της σύμφωνα με επιστήμονες – Τελειώνει ήδη στην Νότια Αφρική

Επιστήμονες από τη Νότια Αφρική υποστηρίζουν πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει ήπια συμπτωματολογία έχει και μικρή διάρκεια

Για μικρή διάρκεια της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού μιλούν ορισμένοι επιστήμονες, την ώρα που σε όλο τον κόσμο επικρατεί ανησυχία και με τα κρούσματα αν αυξάνονται.


Συγκεκριμένα, επιστήμονες από τη Νότια Αφρική υποστηρίζουν πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει ήπια συμπτωματολογία έχει και μικρή διάρκεια.


Αυτό έρχεται να προστεθεί και σε μελέτες που γνωρίζουμε μέχρι τώρα και λένε πως δεν προκαλεί τόσο βαριά νόσηση όσο η Δέλτα. Ωστόσο μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως είναι πιο μεταδοτική.


Η μελέτη των επιστημόνων εξετάζει τη διαδρομή της μετάλλαξης Όμικρον στη Νότια Αφρική, που – όπως αναφέρει – είχε έξαρση μόνο ένα μήνα.


Ωστόσο αναμφίβολα σε Βρετανία και Γαλλία, η άνοδος των κρουσμάτων είναι μεγάλη. Αλλά και εκεί η μελέτη τονίζει πως οι θάνατοι δεν έχουν ανέβει το ίδιο δραματικά με τον προηγούμενο χειμώνα.


Επίσης οι επιστήμονες στέκονται και στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου, αφού όπως λένε αυξάνει την προστασία απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.


«Μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχει φύγει από την Αφρική»

Ο Φρανσουά Βέντερ, καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ προέβλεψε, παρατηρώντας τη μείωση των κρουσμάτων, πως η μετάλλαξη Όμικρον θα έχει αφήσει τη Νότια Αφρική τον επόμενο 1,5 μήνα.


Από τη μεριά του ο επιδημιολόγος Σαλίμ Άμπντουλ Καρίμ, που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα, εκτιμά πως η μετάλλαξη θα έχει ανάλογη πορεία και σε άλλες χώρες.


Ο διευθυντής των Αφρικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Τζον Νκενγκασόνγκ αναφέρει πως ο κόσμος θα πρέπει να προσέξει πολύ καθώς για ένα μήνα η Όμικρον είναι σε έξαρση. Μετά όμως αρχίζει να φθίνει.


Υπενθυμίζεται πως Στη Νότια Αφρική η μετάλλαξη εντοπίστηκε στα μέσα Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου άρχισαν να καταγράφονται 10.000 ημερήσια κρούσματα.


Πλέον όμως τα κρούσματα ανά 24ωρο έχουν πέσει στο μισό, στις 5.000.

4 σχόλια:

  1. Μικρή διάρκεια τής μετάλλαξης αλλά μεγάλη βλακεία τής πολιτικής, έχουν κάνει τούς ανθρώπους νά μισούν ό ένας τόν άλλο, είναι μεγάλη ψεύτες για νά κάνουν τίς πολιτικές τούς αλητειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτικές αλητειες καί καί κάποιους κερατάδες όπως αυτός ό εισηγητής καί επιστήμων τάχα τέλος πάντων, αυτό πού θέλω νά πω είναι γι αυτήν την ανάρτηση αυτού του τύπου που κανείς πολιτικός δεν την καταδίκασε,γι αυτήν την ανάρτηση είναι υπεύθυνη η ίδια η εκκλησία έδωσε τό δικεωμα σ'αυτούς τούς κερατάδες, αυτήν την ανάρτηση έπρεπε να την είχε κάνει προς άλλην θρησκεία καί θά τού έλεγα πόσα απίδια χωράει ο σάκος, θά τού είχαν πάρει τό κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..1η δόση κάναμε ,και 2η ,και 3η, και όπως πάει και 4η ,και μάσκες φοράμε , και πουθενά δεν πάμε, και τίποτα δεν κάνουμε, τι άλλο θέλουν....και την ψυχή θα μας πάρουνε..αι στο καλό πια...αφήστε μας...δεν πάει άλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τσιπακι θα μπη μεσα μας και τελικα σαιμπορκ θα καταντησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365