Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Συγκέντρωση χαρτιού για ανακύκλωση από τα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Έπειτα από πρωτοβουλία του Τμήματος  Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου  του Δήμου Αλμωπίας και με την αγαστή συνεργασία των δασκάλων, μαθητών και γονέων-κηδεμόνων των Σχολικών  Μονάδων, συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός αποκομμάτων παλαιού χαρτιού ανακύκλωσης, από τα Σχολικά Κτίρια, ο οποίος μεταφέρθηκε με τα οχήματα του εργοταξίου του Δήμου Αλμωπίας,  στην εταιρεία MEL ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΡΤΟΥ Α.Ε’’, η οποία  ασχολείται με την παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτονιού με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Το χρηματικό αντίτιμο, που θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του ΝΠΔΔ ‘’ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ’’, θα κατανεμηθεί αναλογικά στις Σχολικές Μονάδες και θα συμβάλει συμβολικά  στην κάλυψη δαπανών τους, ως κίνητρο και επιβράβευση για την προσπάθειά τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δασκάλων, οι μαθητές επέδειξαν αξιέπαινο ζήλο σε αυτή την προσπάθεια και είχαν την ευκαιρία να ‘’γνωρίσουν’’  την ανακύκλωση και την σημασία που έχει αυτή τόσο στα πλαίσια της περιβαλλοντικής συνείδησης και αφύπνισης, όσο και στα πλαίσια της  ατομικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ο Δήμος Αλμωπίας, θα αξιοποιήσει και θα προωθήσει  στο μέγιστο δράσεις και καμπάνιες σε σχέση με την ανακύκλωση στα σχολεία και την αξία της στην προστασία του περιβάλλοντος, γιατί όσα βήματα και αν κάνει η πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση δεν κάνουν τίποτα μόνα τους, αν δεν υπάρχει πρωτίστως ατομική βούληση.    

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365