Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Πιστοποιητικό νόσησης: Περίοδος χάριτος για όσους δεν προλάβουν να εμβολιαστούν, ποιοι εξαιρούνται

Η τροπολογία και οι εξαιρέσεις

Η τροπολογία που κατατέθηκε προχθες προβλέπει τη μείωση της ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης από 6 σε 3 μήνες, ωστόσο όπως είπε ο Υπουργός Υγείας έρχεται ΚΥΑ που θα προβλέπει μεταβατικό στάδιο προκειμένου να προλάβουν να εμβολιαστούν.


Ενα μεταβατικό στάδιο προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες των οποίων τα πιστοποιητικά νόσησης είναι άνω των τριών μηνών και θα λήξουν το επόμενο διάστημα, θα προβλέπει η σχετική ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί αύριο ή το αργότερο έως το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.


Στο ερώτημα εάν το χρονικό διάστημα θα είναι γύρω στον έναν μήνα, απάντησε ότι πιθανόν να είναι ένας τέτοιος χρόνος ασφαλείας αλλά το θέμα είναι επιχειρησιακό, καθώς θα πρέπει να μπορούν να βρουν το αντίστοιχο ραντεβού εμβολιασμού.


Η τροπολογία και οι εξαιρέσεις

Σε ό,τι αφορά στο πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες προβλέπεται η μείωση της διάρκειας ισχύος τους από τους έξι στους 3 μήνες. Σύμφωνα με την τροπολογία, από το μέτρο εξαιρούνται όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.


Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό απέναντι στον κορωνοϊό ή έχουν νοσήσει εντός των τελευταίων 90 ημερών, υποχρεούνται, όπως επιδεικνύουν στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν ή στον εργοδότη τους, αντίστοιχα, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό με  πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό από κορωνοϊό ή στη νόσηση ή βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365