Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Φλεβική θρόμβωση: Τα 6 πρώιμα σημάδια στο πόδι που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Τα συμπτώματα της φλεβικής θρόμβωσης
Ο όρος εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση ή φλεβοθρόμβωση αναφέρεται στη θρόμβωση του αίματος μέσα στις εν τω βάθει φλέβες. Συγκεκριμένα, είναι ένας θρόμβος αίματος σε μια φλέβα που μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρος.

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που συμβαίνει όταν ένας θρόμβος αίματος σχηματίζεται βαθιά μέσα στο σώμα. Η θρόμβωση εμφανίζεται συνήθως στα πόδια, αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί και σε άλλες περιοχές του σώματος. Όπως και να έχει είναι μια σοβαρή κατάσταση και μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ιατρική έκτακτη ανάγκη, οπότε κάποια σημάδια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.


Η Κλινική Μάγιο και το NHS αποκάλυψαν τα σημάδια στα οποία όλοι μας πρέπει να δίνουμε τη δέουσα προσοχή.

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, επίσης γνωστή ως DVT, είναι ένας θρόμβος αίματος σε μία από τις βαθιές φλέβες που εμφανίζεται στα πόδια, τη λεκάνη, τα χέρια ή την κοιλιά. Εάν ο θρόμβος αίματος είναι μεγάλος και εμφανής ή μπλοκάρει εντελώς τη φλέβα σας, θα δείτε κάποια συμπτώματα.

Τα συμπτώματα της φλεβικής θρόμβωσης

παλλόμενος πόνος ή κράμπες στο ένα πόδι (σπάνια και στα δύο πόδια), συνήθως στη γάμπα ή στο μηρό
πρήξιμο στο ένα πόδι (σπάνια και στα δύο πόδια)
ζεστό δέρμα γύρω από την επώδυνη περιοχή
κόκκινο ή σκουρόχρωμο δέρμα γύρω από την επώδυνη περιοχή
πρησμένες φλέβες που είναι σκληρές ή πονούν όταν τις αγγίζετε
πόνος και ευαισθησία, συνήθως στη γάμπα ή στον εσωτερικό του μηρού
Σε περίπτωση που εμφανίσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα καλό θα ήταν να επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας καθώς θα χρειαστείτε θεραπεία για να σταματήσετε τον θρόμβο αίματος καθώς αν εξελίσσεται και κινείται θα μπορούσε δυνητικά να αποβεί θανατηφόρος.


Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα συμβαίνουν επίσης στο χέρι ή την κοιλιά εάν εκεί βρίσκεται ο θρόμβος αίματος.

Πηγή: Express.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365