Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Παραλλαγή Όμικρον: Μπορεί να προκαλέσει έως και 99% λιγότερους θανάτους από τη Δέλτα

Πολύ θετικά στοιχεία

Τι αναφέρει νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.


Πολύ θετικά στοιχεία έρχονται στο φως για την μετάλλαξη Όμικρον, τα οποία οδηγούν όλο και περισσότερους επιστήμονες να είναι αισιόδοξοι για την πορεία της πανδημίας.


Με τις διασωληνώσεις από την παραλλαγή να κινούνται σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα παγκοσμίως, ειδικοί διατείνονται ότι η νόσηση από τη μετάλλαξη μπορεί να έχει μικρότερες συνέπειες απ'ό,τι από τη μόλυνση με τη γρίπη.


Λόγω της σαρωτικής επέλασης της Όμικρον και της ευρείας διανομής των εμβολίων, επιστήμονες εκτιμούν ότι το χτίσιμο υψηλού τείχους ανοσίας δεν είναι μακριά.


Ερευνητές στο Washington University, μελετώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, εκτίμησαν ότι η Όμικρον αναμένεται να προκαλέσει έως και 99% λιγότερους θανάτους απ'ό,τι η επιθετική Δέλτα.


Η Covid-19 «όπως την ξέρουμε σήμερα, δεν θα βρίσκεται για πάντα εδώ», τουλάχιστον στη σημερινή μορφή της, δήλωσε και από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας.


«Αλλά το να έχουμε την Covid στο περιβάλλον μας και στον πλανήτη μας, αυτό μάλλον θα συνεχιστεί» παραδέχτηκε ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.


«Έχουμε πλέον τόσα πολλά εργαλεία (…) που μπορούν να περιορίσουν την Covid και τα άλλα στελέχη», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν ότι θα έβαζε τέλος στην πανδημία. «Η νέα κανονικότητα δεν θα είναι αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, θα είναι καλύτερη», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365