Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας είχε προαναγγήλει μέσα από τα βιβλια του τη δολοφονία πέντε ατόμων

Ο άντρας σκότωσε πέντε άτομα στο Ντένβερ των ΗΠΑ πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός

Ένας άνδρας που σκότωσε πέντε ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, τη Δευτέρα στο Κολοράντο, φαίνεται ότι είχε προαναγγείλει τα εγκλήματα και είχε κατονομάσει τα θύματά του σε μια σειρά νουβέλες επιστημονικής φαντασίας που έγραψε πριν λίγα χρόνια.


«Είμαστε ενήμεροι για τα βιβλία που έγραψε ο ύποπτος, με ψευδώνυμο, τα οποία αποτελούν στοιχεία της έρευνάς μας», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντένβερ.


Ο δράστης που, σύμφωνα με την αστυνομία ονομάζεται Λίντον ΜακΛίοντ, είχε εκδόσει το 2018 και το 2020 μια τριλογία, με τον τίτλο «Sanction», χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Ρόμαν ΜακΚλέι. Στις φωτογραφίες του, σε διάφορους λογαριασμούς που διατηρούσε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, έχει μακριά γενειάδα, καστανά μαλλιά και πολλά τατουάζ. Σύμφωνα με την περίληψη των βιβλίων του η υπόθεση αφορά έναν πολιτικό /δισεκατομμυριούχο που θέλει να χρησιμοποιήσει τη γενετική τεχνολογία για να αλλάξει το DNA εγκληματιών, όπως κατά συρροή δολοφόνων ή βίαιων ανθρώπων. Τα βιβλία του πάντως φαίνεται ότι είχαν ένα «ακροδεξιό» υπόβαθρο, ενώ αναφορές υποστηρίζουν ότι ο ΜακΛίοντ είχε κατά καιρούς ψυχολογικά προβλήματα


Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στον πρώτο τόμο της τριλογίας, ένας άνδρας ονόματι Λίντον ΜακΛίοντ σκοτώνει έναν άλλο, που ονομάζεται Μάικλ Σουίνγιαρντ, σε ένα κτίριο του Ντένβερ. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένα από τα πραγματικά θύματα ονομαζόταν Μάικλ Σουίνγιαρντ και δολοφονήθηκε στο κτίριο που αναφέρεται στο βιβλίο.


Σε άλλον τόμο ο συγγραφέας αφηγείται τη δολοφονία μιας γυναίκας, της Αλίσια Καρντένας. Η πραγματική Αλίσια Καρντένας ήταν επίσης μεταξύ των θυμάτων του ΜακΛίοντ.


Το όνομα του ΜακΛίοντ αναγράφεται σε διοικητικά έγγραφα που συνδέονται με την αγορά ενός ακινήτου, πριν από μερικά χρόνια, από την Αλίσια Καρντένας.


Στον ιστότοπό του ο «Ρόμαν ΜακΚλέι» έγραφε ότι αναμιγνύει τη φαντασία με «πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα» ώστε «να θολώσει τα όρια μεταξύ του υπαρκτού και του πιθανού».


Τη Δευτέρα, ο 47χρονος άνοιξε πυρ σε ένα σαλόνι τατουάζ του Ντένβερ, σκοτώνοντας την ιδιοκτήτρια, την Αλίσια Καρντένας. Στη συνέχεια τραυμάτισε θανάσιμα τον Μάικλ Σουίνγιαρντ και κατόπιν πήγε στο Λέικγουντ, στα προάστια του Ντένβερ, όπου σκότωσε έναν άνδρα σε ένα άλλο τατουατζίδικο και μια ρεσεψιονίστ σε ένα ξενοδοχείο.


Ο δράστης σκοτώθηκε από μια αστυνομικό, η οποία τραυματίστηκε επίσης κατά την ανταλλαγή πυρών.


Ο ύποπτος «φαίνεται ότι στόχευε συγκεκριμένους ανθρώπους» με ορισμένους από τους οποίους «είχε προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις», ανέφερε την Τρίτη η αστυνομία. Το κίνητρο των επιθέσεων παραμένει αδιευκρίνιστο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365