Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Λύθηκε ένα από τα μυστήρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: Ποιος και γιατί πρόδωσε την Άννα Φρανκ στους Ναζί

Λύθηκε ένα από τα μυστήρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Μια διαφορετική από τις άλλες έρευνα αποκαλύπτει για πρώτη φορά στην Ιστορία έναν ύποπτο για την προδοσία της Άννα Φράνκ και της οικογένειας της στους Ναζί.

Μια έρευνα έξι χρόνων για την ανεξιχνίαστη υπόθεση του προσώπου που πρόδωσε την Άννα Φρανκ οδήγησε σε έναν ύποπτο-έκπληξη για τον θάνατο της έφηβης συγγραφέως του διάσημου ημερολογίου, που ανακαλύφθηκε στην κρυψώνα της δίπλα σε κανάλι του Άμστερνταμ, η οποία πέθανε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί το 1945.

Με τη χρήση τεχνικών ανάλυσης Μεγάλων Δεδομένων, δημιουργήθηκε μια βάση δεδομένων με καταλόγους από συνεργάτες των ναζί, πληροφοριοδότες, ιστορικά έγγραφα, αστυνομικά αρχεία και προηγούμενες έρευνες προκειμένου να αποκαλυφθούν νέα στοιχεία.
Δεκάδες σενάρια και θέσεις υπόπτων οπτικοποιήθηκαν σε έναν χάρτη προκειμένου να αναγνωριστεί ο προδότης, βάσει της γνώσης της κρυψώνας, του κινήτρου και των ευκαιριών που υπήρχαν.

Τα ευρήματα της νέας έρευνας αναμένεται να δημοσιευθούν στο βιβλίο της Καναδής συγγραφέως Ρόζμαρι Σάλιβαν με τίτλο «Ο προδότης της Άννας Φρανκ», που θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου.
Δεκάδες ύποπτοι είχαν κατονομαστεί τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά ποτέ πριν δεν είχαν εφαρμοστεί τόσο εκτεταμένα σύγχρονες ερευνητικές τεχνικές για την αναγνώριση ενός υπόπτου.

Όπως όλα δείχνουν ένα σχετικά άγνωστο πρόσωπο, ο Εβραίος συμβολαιογράφος Άρνολντ βαν ντεν Μπεργκ, κατονομάστηκε από την ερευνητική ομάδα που περιελάμβανε τον συνταξιούχο πράκτορα του FBI Βίνσεντ Πάνκοκ και περίπου 20 ιστορικούς, εγκληματολόγους και ειδικούς δεδομένων.

Περισσότερα από 75 χρόνια μετά την επιδρομή των ναζί στο κτίριο αυτό στο Άμστερνταμ, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είναι "πολύ πιθανόν" ο Βαν ντεν Μπεργκ να κατέδωσε την οικογένεια Φρανκ προκειμένου να σώσει τη δική του οικογένεια, δήλωσε σήμερα ο Πίτερ βαν Τουίσκ, μέλος της ερευνητικής ομάδας, στην εφημερίδα NBC.

Η προσπάθεια να προσδιοριστεί η ταυτότητα του προδότη δεν είχε σκοπό να οδηγήσει στην άσκηση δίωξης, αλλά να επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην Ολλανδία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ- Reuters, NBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365