Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Γιαννιτσά: Αρνήτρια κόρη ασθενούς απείλησε και άσκησε βία σε νοσηλεύτρια

Απροστάτευτοι απέναντι στους αρνητές της πανδημίας εξακολουθούν να είναι γιατροί

Αναφορά για το νέο απαράδεκτο περιστατικό έκανε η ΠΟΕΔΗΝ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Απροστάτευτοι απέναντι στους αρνητές της πανδημίας εξακολουθούν να είναι γιατροί και νοσηλευτές που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία για να σώσουν ασθενείς όχι μόνο Covid αλλά και των υπόλοιπων παθήσεων.


Ένα απαράδεκτο περιστατικό στο νοσοκομείο Γιαννιτσών ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά από καταγγελία του σωματείου εργαζομένων. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου, κόρη ασθενούς που νοσηλευόταν με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα αρχικά επιχείρησε με προσβλητικό τρόπο από το τηλέφωνο να μάθει για την κατάσταση της μητέρας της και για τα φάρμακα που της χορηγούσαν.


Στη συνέχεια, όταν δεν την ικανοποίησαν οι απαντήσεις, έφθασε εξαγριωμένη στο νοσοκομείο, εισέβαλε στην κλινική χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς μάσκα και όταν το προσωπικό προσπάθησε να τη σταματήσει, τους άσκησε λεκτική αλλά και σωματική βία.


Όπως αναφέρει η προϊσταμένη της καρδιολογικής, το περιστατικό έγινε ενώπιον δύο γιατρών και μίας νοσηλεύτριας, ενώ κλήθηκε η αστυνομία. Μάλιστα, η μητέρα της – ασθενής όπως προαναφέρθηκε – αναγκάστηκε να παρέμβει παρακαλώντας την να ηρεμήσει και λέγοντάς της ότι δεν θα τη διασωληνώσουν, ούτε θα της κάνουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η κόρη ωστόσο απαιτούσε να πάρει τη μητέρα της από το νοσοκομείο με τον ορό και τα καλώδια του μόνιτορ, ενώ αποχώρησε πριν να έρθει η αστυνομία με τη βοήθεια συγγενών της.


Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Λίγες ώρες αργότερα, έστειλε απειλητικό μήνυμα στη νοσηλεύτρια που ήταν παρούσα στο περιστατικό μέσω του Facebook. Ενημερώθηκε και πάλι η αστυνομία, που της έκανε σύσταση.


Για αδιανόητο περιστατικό, κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. «Δεν μπορεί, υπό αυτές τις συνθήκες, να βιώνουμε επιπλέον τον φόβο στην εργασία μας» σημειώνει. «Για την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων μας απαιτούμε άμεσα μέτρα ώστε να διαφυλαχτεί η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας» τονίζει.


Αναφορά για το περιστατικό έκανε η ΠΟΕΔΗΝ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Πηγή: avgi.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365