Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Λέκκας: Δε γνωρίζουμε εάν είναι ο κύριος σεισμός - Στους δρόμους οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Φλώρινας. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 3 χλμ δυτικά της Φλώρινας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,3 χλμ. Η σεισμός έγινε πολύ αισθητός σε όλη την Πέλλα.


Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο enikos.gr, τόνισε ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν είναι ο κύριος σεισμός αλλά το παρακολουθούμε. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ζημιές από τη σεισμική δόνηση».


Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «ο σεισμός προέρχεται από γνωστό ρήγμα που υπάρχει στην περιοχή, το οποίο όμως δεν έχει τη δυνατότητα για ισχυρότερο σεισμό. Έχουν σημειωθεί ήδη τρεις μετασεισμοί και τις επόμενες ώρες θα υπάρξει σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή».


Στους δρόμους οι κάτοικοι


Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι. Πολλοί από αυτούς βγήκαν στους δρόμους φοβούμενοι ότι θα ακολουθήσει πιο ισχυρός σεισμός. Πολλοί βρίσκονται σε πλατείες και κεντρικές οδούς άλλοι επέλεξαν να μπουν στα αυτοκίνητά τους. 


Δείτε υλικό από το kozan.gr:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365