Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

“Γράμμα αγάπης από το Κ.Δ.Α.Π. Αστερόκοσμος προς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Θεσσαλονίκης”

Δείτε τις φωτό
Το Κ.Δ.Α.Π. Αστερόκοσμος, το οποίο στεγάζεται στην πόλη της Σκύδρας, εγκαινιάζει το νέο έτος όχι μόνο με ευχές αλλά και με καινοτόμες δράσεις που χτίζουν διαύλους επικοινωνίας των μαθητών με την τοπική κοινωνία. Ειδικότερα, σε λίγες μέρες οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης θα λάβουν από μία κάρτα, στην οποία αναγράφεται η φράση “χρόνια πολλά” σε κώδικα Braille, φτιαγμένη από τα παιδιά.  

Οι μαθητές του εν λόγω ΚΔΑΠ τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Γραφής Braille, η οποία γιορτάζεται στις 4 Ιανουαρίου 2022, με την δράση “Coding Braille” στην οποία μεταφράσανε το ελληνικό αλφάβητο σε δυαδικό κώδικα και κώδικα Braille μέσα από 3d κατασκευές και παιχνίδια. Άξιο μνείας είναι και το γεγονός ότι η εν λόγω δράση έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (codeweek), η οποία αναφορικά είναι μία πρωτοβουλία βάσης, με στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. 

 Η ομάδα του Αστερόκοσμου αναφέρει πως:  

Αξιοποιώντας τα τεχνολογικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν στην ανάγκη εξυπηρέτησης μας στην περίοδο της παγκόσμιας πανδημίας, επιχειρούμε να κάνουμε βήματα τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Ένα από αυτά είναι και η εξωστρέφεια του σχολείου μας και η σύνδεση του προγράμματος μας με project ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων, με στόχο οι μαθητές μας να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να αποκομίσουν εμπειρίες βιωματικά και να κοινωνικοποιηθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, από αυτό της σχολικής μας τάξης. Το “Coding Braille” είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο μετουσιώνονται όλα τα παραπάνω. Τα παιδιά μέσα από τις δράσεις δημιουργούν, εμπλέκονται και μαθαίνουν επιπλέον κώδικες επικοινωνίας, οι οποίοι συνδέονται άμεσα με την καθημερινή μας ζωή: η τεχνολογία βρίσκεται παντού και γινόμαστε κοινωνοί της μέσα από την επικοινωνία. Εν κατακλείδι, αν κάτι είναι να “περάσουμε” στα παιδιά μέσα από την εν λόγω δράση είναι πως “δεν είμαστε αδύναμοι, δεν είμαστε διαφορετικοί, όλοι μας είμαστε απλώς και με τον δικό μας τρόπο ξεχωριστοί”. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365