Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Α ΕΛΜΕ Πέλλας: Η τηλεκπαίδευση δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσο!

Διαβάστε την ανακοίνωση
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Τα σχολεία, σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας, κλείνουν λόγω των καιρικών συνθηκών! Τα ανύπαρκτα μέτρα για την πανδημία, η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, το κυβερνητικό σχέδιο «ανοιχτές πόρτες και παράθυρα», σε συνδυασμό με τις απαρχαιωμένες ή ανύπαρκτες υποδομές και τα προβλήματα θέρμανσης των σχολείων, δημιουργούν για μια ακόμα φορά μια εκρηκτική κατάσταση!

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τα σχολεία της Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας με απόφαση των Δημοτικών αρχών για αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου θα μείνουν κλειστά τα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας, θα λειτουργήσουν από την 2η διδακτική ώρα τα σχολεία του Δήμου Έδεσσας, ενώ θα παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία του Δήμου Σκύδρας.
Το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι η τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που κλείνουν. Ήδη μια σειρά Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στέλνουν οδηγίες για ενεργοποίηση του «αμαρτωλού» WEBEX τις επόμενες μέρες.

Θέλουμε να ρωτήσουμε την ηγεσία του Υπ. Παιδείας, τι θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές που δε διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό στα σπίτια τους, τους συναδέλφους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση; Αύριο, εκείνους δε θα τους πιάσουν τα καιρικά φαινόμενα; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μετακινηθούν με ασφάλεια, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα μέσα της τηλεκπαίδευσης; Τι θα γίνει χωρίς «ειδική άδεια» για όλους τους γονείς; Ποιος θα κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι; Τι θα γίνει με τους συναδέλφους που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία και καλούνται τα ίδια να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης;

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για χάσιμο των μαθημάτων λόγω χιονιά καθώς εξακολουθεί να μην καλύπτει τα χιλιάδες λειτουργικά κενά, που υπάρχουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και τα χιλιάδες κενά λόγω covid που συνεχώς προστίθενται και καθημερινά χάνονται χιλιάδες ώρες μαθημάτων. 
Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας για σχολεία με υγιεινή και ασφάλεια.

Απαιτούμε:
- Να αποσυρθούν εδώ και τώρα όλες οι οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού. 
- Το ΥΠΑΙΘ να καλύψει εδώ και τώρα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Αυτή είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών.  
- Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.
Επισημαίνουμε ότι,  με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που επικαλούνται, το ΥΠΑΙΘ και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: 
Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν από το σπίτι τους, και με δικά τους μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους.
Το ΥΠΑΙΘ και οι Δ/νσεις εκπαίδευσης οφείλουν να παρέχουν όλα τα τεχνολογικά μέσα εντός της σχολικής μονάδας και για όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών να ζητήσουν να παραβρεθούν στα σχολεία τους για κάθε είδους καθήκον που τους ανατίθεται. 
Επιπλέον, με δεδομένα τα παραπάνω, σε περιπτώσεις όπου οι καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολη ή επικίνδυνη την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να μεταβούν.  Είναι ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης να μην κινδυνεύσει κανένας συνάδελφος. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αξιοποιήσαμε την τηλεκπαίδευση, με αποκλειστικά δικό μας εξοπλισμό, με προσωπικά έξοδα, για τα οποία ποτέ δεν αποζημιωθήκαμε και χωρίς επιμόρφωση, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στηρίξαμε τους μαθητές μας με όλους τους τρόπους. Δε θα δεχτούμε, όμως, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των "έκτακτων συνθηκών" κατά το δοκούν! Σήμερα είναι ο καιρός, χθες ήταν οι μαθητικές καταλήψεις και η απόπειρα να μετατραπούν οι καθηγητές σε καταδότες των αγωνιζόμενων μαθητών, αύριο θα είναι η αδυναμία του κράτους να στείλει εκπαιδευτικούς σε μια σειρά περιοχές. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσο!

- Εδώ και τώρα μέτρα για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.
- Τα σωματεία θα σταθούν στο πλευρό όλων των εκπαιδευτικών απέναντι σε κάθε απειλή και διοικητική αυθαιρεσία.
- Το ΔΣ της ΟΛΜΕ οφείλει άμεσα να πάρει θέση. Να απαιτήσουν από το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει την εγκύκλιο για την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και να καλύψουν με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς που δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

Η Πρόεδρος
                                                           
Σεμερτζίδου Δέσποινα                                  

Ο Γ. Γραμματέας
Τραπεζανίδης Γεώργιος 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365